Kao jedan od najstarijih začina cimet je odličan je za pripremu poslastica. Pored toga što je ukusan i zdrav, on pomaže i u mršavljenju.

Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga. Takođe, cimet pomaže kod loše probave te utiče na smanjenje triglicerida i lošeg holesterola u krvi, pokazale su studije.

Tokom dijete sa cimetom jede se normalno. Jedino doručak i ručak dodatno uključuju običan jogurt u koji se dodaje kašika cimeta.

Druga varijanta uključuje štapić ili čajnu kašiku cimeta, skuvanu u pola litre vode. Skuvani napitak držite poklopljen da odstoji pola sata, a pijte ga ujutro na prazan želudac.

Iako se najčešće koristi u pripremi poslastica, cimet je takođe ukusan i zanimljiv dodatak jelima od mesa, povrća, voća i žitarica. Kombinujte ih s cimetom te poslužite uz pirinač.

Izrendanu šargarepu i narezani krastavac prelijte prelivom od limunovovog soka, cimeta, đumbira, meda, maslinovog ulja i bibera.

Ova kombinacija, u koju možete dodati i vodom natopljeno grožđe i listiće badema, poslužiće kao ukusan i neobičan međuobrok.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!