Bašta porodice Rajičić uvek nas osvoji sa novim vrstama, predivnim detaljima, urednim uređenjem i dekoracijom u skladu sa trenutnim godišnjim dobom. Kada dođe jesen naše bašte često izgledaju tmurno i uvelo, nisu zelene i rascvetale kao u proleće ili leto. Međutim, to nije slučaj sa baštom porodice Rajičić koja u jesenjim danima odiše duhom romantike  i oduševljava vatrometom divnih boja.

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: baštovanski raj porodice Čarapić sa 300 ruža različitih boja i fontanom od 50 kvadrata! (Kuršumlija)

Ova čarobna bašta nalazi se u Velikom Gradištu, u blizini ulivanja reke Pek u Dunav i proteže na površini od 700 kvadratnih metara. Marljiva baštovanka Vesna Rajičić godinama stvara svoju baštu i trudi se da je učini još lepšom i bogatijom.

"Prelepi pejzaži uređeni su s notom romantike. Biljni fond se tokom deset godina koliko je bašta stara stalno uvećava", kaže Vesna.

Jesen u bašti naše čitateljke pojavljuje se sa predivnim jesenjim grmovima jarkih boja. Tople boje poput narandžaste i crvene dominiraju ovom predivnom baštom, a ono što najviše oduševljava su jesenji venčići od lišća, cvetova i šišarki koje Vesna izrađuje, kao i divni aranžmani.

Krošnje toplih boja čine glavnu dekoraciju, pa ovu baštu krase različite vrste, poput ginka, japanskog javora, paulovnije, crvenolisna šljive, ruja, banane, maslina i bambusa.

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: romantična oaza sa jezerom porodice Rajičić u Velikom Gradištu (FOTO)

Pored truda oko raznolikih biljnih vrsta, ova porodica se zalaže da njihova bašta bude uredna i usklađena, pa svaku dekoraciju, kao i baštenski nameštaj krase ujednačeni tonovi toplih boja i čine prelepu kombinaciju.

Ovo je jedna od najlepših bašti za uživanje u jesenjim večerima, pogotovu kada se zapali vatra i doda prelepo osvetljenje na raznobojnim krošnjama. Baštovanka Vesna je podelila divnu fotografiju sa čitaocima časopisa "Moja lepa bašta" i pokazala kako izgleda jesenja noć u njenoj bašti. Baš sa tom fotografijom Vesna je osvojila nagradu za najlepšu fotografiju bašte za septembar.  

SVE DIVNE FOTOGRAFIJE JESENJE BAŠTE NAŠE ČITATELJKE VESNE MOŽETE POGLEDATI U FOTO GALERIJI!

Izvor: Moja lepa bašta

LepaiSrecna Predivne boje, raskošna dekoracija i venčići iz bajke! Otkrijte zašto je bašta Vesne Rajičić iz Velikog Gradišta osvojila naša srca ove jeseni...