Bašta porodice Rajičić se nalazi u blizini ulivanja reke Pek u Dunav kod velikog Gradišta.

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: baštovanski raj porodice Čarapić sa 300 ruža različitih boja i fontanom od 50 kvadrata! (Kuršumlija)

Kako kaže baštovanka Vesna Rajičić, okružuju je drenažni kanali sa močvarnim biljkama, pa tako i ona sama liči na svoje okruženje:

"Prelepi pejzaži urađeni su sa notom romantike. Biljni fond se tokom deset godina koliko je bašta stara stalno uvećava", kaže Vesna.

Baštenski raj se proteže na površini od 700 m2 i u tropskom delu vrta rastu banane, drvo masline, crveni ruj, zimzelene paprati, bambusi.

Posebno mesto u vrtu porodice Rajičić pripalo je japanskom javoru, dok je šumski deo bogat raznim šibljem, četinarima, papratima. Pravo je mesto za relaksaciju i uživanje sa porodicom i mami svojom ljupkošću!

Kako kaže Vesna, često im u baštu dođu zanimljivi gosti:

"U jezercetu rado gostuju žabe, daždevnjaci i vodena zmijica, ali ponekad. Veliki izbor perena dopunjava sezonski cvetni rasad žute, narandžaste i crvene boje koje unose živost i energiju."

SVE SLIKE DVORIŠTA SA JEZEROM PORODICE RAJIČIĆ POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI! 

Tekst: Marija Mićanović

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Prelepa bašta, prava mala romantična oaza porodice Rajičić u Velikom Gradištu, osvojila je naša srca. Sigurni smo da će i vaša srca zadrhtati pred ovim divnim vrtom na jezeru!