Moderne metode trajne epilacije kao što su laseri i IPL ne mogu da reše problem sedih, crvenkastih ili veoma tankih dlaka, a poseban problem predstavlja trajno uklanjanje dlačica obrva zbog blizine oka, ili regija koje su teže dostupne (npr. uši). Zbog toga je iglična epilacija i dalje veoma tražena i cenjena kozmetička usluga.

Koren dlake uništava se uz pomoć tanke iglice kroz koju prolazi bezopasna i skoro bezbolna visokofrekventna struja (RF - radiofrekvencija tj. radiotalasi). Za tretmane je potrebno ostaviti da dlačice porastu do barem 2 do 3 mm dužine, kako bi bile lako uočljive. Ako prođe puno vreme ciklusa rasta dlačica (npr. 45 dana za lice) i one se ne pojave iz folikula koje su rađene, to je siguran dokaz da su dlačice trajno uništene.

Dlačice se mogu pojaviti ukoliko su stimulisane nekim spoljašnom ili unutrašnom uzrocima. To su dlačice koje su nastale iz folikula koje nisu rađene, usled neke endogene ili egzogene stimulacije. One mogu biti potpuno uništene sa još 2-3 tretmana. Preporučuje se da se redukuju najpre laserom čime se može trajno uništiti 80% dlačica, a potom igličnom epilacijom dlaka koje su svetle ili sede, kao i onih na obrvama, jer se oko oka ne radi laserom.

Na sledećoj strani pročitajte više o propratnim pojavama iglične epilacije.

PageBreak

Nakon tretmana moguća je pojava crvenila, tj. iritacije kože na mestima gde se dlaka nalazila, posebno ako su dlake dublje ili ako su tretirane jačim intenzitetom RF-a. Obično ovo crvenilo nestaje u roku od jednog do tri dana. U slučajevima veoma osetljive kože moguće je da će trajati i duže, čak nedelju dana, ali će iritacija u svakom slučaju nestati.

Za mnoge je trajna epilacija obrva veliko olakšanje, jer se time zauvek oslobađaju svakodnevnog doterivanja i oblikovanja pincetom, što je neprijatan i mukotrpan posao. Takođe, stariji ljudi na ovaj način mogu uspešno da eliminišu sede dlake sa lica i vrata.  

U Beogradu ima malo kozmetičkih instituta koji nude elektrolizu, a jedan od renomiranih je salon Be You čiji je personal obučen u Nemačkoj i donosi sa sobom višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti. Nakon više od pet godina uspešnog rada u Nemačkoj, Be You se etabilirao u Beogradu svojim kvalitetnim uslugama estetskog salona aparativne kozmetike (Medi Spa), u kojem se preciznost i pouzdanost nemačke medicinske tehnologije udružuje i komplementira sa prijatnom uslužnošću u lepom ambijentu. Pomoću savršenih alata i neinvazivnim medicinskim metodama, u salonu Be You nastoje da ispune visoka estetska očekivanja klijenata, stvarajući njihovo novo, slobodnije i lepše „ja“. Kvalitet je imperativ u izboru aparata koji su svi sertifikovani i priznati na evropskom tržištu. 

Tekst: Vesna Stanimirović