Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje

Čen Tjenši: Kineskom masažom do izlečenja

Doktor iz Kine Čen Tjenši već trinaest godina u našoj zemlji uspešno leči, a dijagnozu postavlja tradicionalnom kineskom metodom u kojoj njegove ruke i više od 120 vrsta masaža postaju glavno sredstvo za rad. U tekstu pročitajte ...

Izvor: Foto: Manga

Telefon redakcije Lise se usijao nakon teksta o doktoru Čenu Tjenšiu (48) koji smo nedavno objavili, pa smo ga zbog velikog interesovanja čitalaca ponovo posetili.

Njegova ordinacija nalazi se u Čelopečkoj ulici broj 5, nedaleko od Vukovog spomenika u Beogradu, a kada smo tamo stigli doktor Čen je baš pregledao pacijenta gledajući u njegov jezik i beonjače, merio mu puls i pritiskao prstima jednu tačku na vratu tražeći da kaže da li ga boli ili ne. Dijagnozu je lako postavio, rekavši na ne baš sjajnom srpskom jeziku o čemu je reč, a nama dodao da u slučajevima kada ne može da pomogne to odmah pacijentu i kaže.

Doktor Čen obolelima ne daje lažne nade, a naročito je uspešan u lečenju posledica moždanog udara, raznih oblika reume, degenerativnih oboljenja kičmenog stuba, diskushernije, spondiloze, išijasa, ukočenosti, neuralgija, glavobolja i migrena, alergija, kao i kod problema sa želucem i ostalim organima digestivnog trakta, srčanih problema, pareza, cerebralne paralize, astme, problema sa prostatom, pada imuniteta. Ovaj doktor iskreno i otvoreno kaže da jedino ne leči pacijente koji imaju probleme sa venama i kancerogenim oboljenjima.

- Svaki pacijent je priča za sebe. Svakome treba pronaći odgovarajuću terapiju što zahteva potpunu koncentraciju, veštinu i snagu. Broj tretmana zavisi od stanja u kojem se nalazi organizam pacijenta, koji često trpi ne samo od bolesti nego i od uticaja neadekvatnog ili parcijalnog lečenja - kaže naš sagovornik i odlazi u susednu prostoriju u kojoj ga čeka pacijent koji je imao zakazanu terapiju akupunkturom.

Doktor Čen koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Šangaju poznat je po tome što je pomogao mnogima u Srbiji i što ne priča mnogo. Merenjem pulsa uočava da li pacijent ima problema sa srcem ili krvnim sudovima, pogledom u beonjače zaključuje kako mu rade krvni sudovi u mozgu, dok boja jezika odražava opšte stanje organizma, imunitet ili sklonost ka težim oboljenjima. Bela boja objašnjava slab imunitet i umor, crven jezik sklonost srčanim oboljenjima, dok je ružičast jedan od znakova zdravog organizma.

Na sledećoj strani pročitajte kako možete kontaktirati dr Čena.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije