Nema težih trenutaka nego kad se čekaju rezultati nekog medicinskog ispitivanja, a posebno teško ženama pada iščekivanje nalaza posle mamografije ili biopsije.

To dobro zna i Mili Mekintoš (34), britanska zvezda koja se proslavila učešćem u jednom od prvih rijaliti programa, inače naslednica prebogate porodice koja se bavi proizvodnjom slatkiša. Ona danas ima svoj biznis, piše knjige i veoma je uticajna na Instagramu, a sve to nije bilo od pomoći kad je doživela ogroman strah od karcinoma. 

Nije se dvoumila - podelila je svoje iskustvo sa obožavaocima na društenim mrežama. Ona je nedavno otkrila promenu na levoj dojci i odmah otišla kod lekara.

Međutim, ultrazvuk nije mogao da jasno pokaže o čemu se radi. "Upala sam u spiralu teške anksioznosti", kaže Mili, koja je majka dve ćerke - Sijena ima četiri, a Aurelija samo dve godine. Njen muž Hugo Tejlor joj je pružio maksimalnu podršku.

"Sve do sada sam bila zdrava i, mada sam znala da je kvržica sigurno otkrivena rano, nisam mogla da obuzdam crne misli", priznaje Mili. "Bojala sam se da će rezultati bili loši."

Na sreću, biopsija je pokazala da je promena benigne prirode i da nema kanceroznih ćelija. Najverovatnije je razlog bila neka hormonska promena, a statistike pokazuju da je tek svaka dvadeseta promena potencijalno zabrinjavajuća.

mili mekintos-min.jpg
Instagram / milliemackintosh 

"Preko dana mi je bilo malo lakše, jer sam stalno razgovarala s porodicom i prijateljicama. Neke od njih su prošle kroz iste muke i one su mi najviše pomogle", kaže Mili. "Međutim, noću mi je bilo jako teško. Ostanem sa svojim mislima i borim se da nekako zaspim." 

Zato ona upozorava na neophodnost samopregleda dojki koji žene treba da obavljaju svakog meseca. Pročitajte i kako se izvodi mamografija.

BONUS VIDEO:

Ida Prester pokazuje kako pregledati grudi Wanted/Mondo

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.