Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJENI SLATKI UKUS BEZ KALORIJA UZ NISKOKALORIJSKE ZASLAĐIVAČE

Autor Marija Milenković

Niskokalorijski zaslađivači obezbeđuju željeni slatki ukus bez dodavanja značajne energije. Mogu pomoći pri zadržavanju istog ukusa proizvoda, ali sa veoma malo ili apsolutno bez kalorija.

 zasladjivac (1).jpg Izvor: Promo

Bezbednost unosa niskokalorijskih zaslađivača koji se trenutno koriste u hrani i piću, kao i u zdravstvenim proizvodima, garantuju mnogobrojne svetske i lokalne zdravstvene ustanove i institucije. Pre nego što se odobre za upotrebu, prolaze rigorozna ispitivanjima. Nedavna globalna istraživanja, podržavaju dugogodišnje tvrdnje i utvrđuju da unos niskokalorijskih zaslađivača ne utiče negativno na naše zdravlje.

Ipak, sporadično se pojavljuju izveštaji koji tvrde da niskokalorijski zaslađivači izazivaju nepoželjne zdravstvene efekte. Takva istraživanja su pod lupom Evropske uprave za bezbednost hrane i drugih zdravstvenih organizacija širom sveta i ne pokazuju istinitost njihovih naučnih dokaza.

Zamena proizvoda zaslađenih običnim šećerom sa njihovim niskokalorijskim zaslađenim alternativama, predstavljaj jednostavan način za smanjenje unosa šećera u ishrani. Na primer, odabirom proizvoda koji su zaslađeni niskokalorijskim zaslađivačima, smanjujemo i unos energije. Kada se koristi na ovaj način, niskokalorijski zaslađivači imaju prednost u smanjenju unosa kalorija, bez smanjenja intenziteta ukusa ili slatkoće u hrani i piću.

Zato, s pravom možemo reći da su niskokalorijski zaslađivači naši saveznici u kontroli telesne težine.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije