Moćan koktel koji podstiče pravilno funkcionisanje mozga doprinosi boljoj koncentraciji i pamćenju. Zdrav nervni sistem omogućava nam da vratimo harmoniju i ravnotežu svim čulima.

1.Magnezijum Ovaj mineral je važan za naše telo i odgovoran je za preko 300 procesa koji se u njemu odvijaju. Pomaže kod predmenstrualnog sindroma, oslobađa napete mišiće, pomaže kod promene raspoloženja, kao i kod nesanice i problema sa spavanjem. Takođe u kombinaciji sa L-Carnitine i grupom B Vitamina povoljno utiče na rad mozga.
2.L-Carnitine Dobro poznat nutrijent koji blagotvorno deluje na nerve, raspoloženje i pamćenje. U eksperimentu na životinjama dokazano je da ova aminokiselina regeneriše nervna vlakna i uspostavlja vezu između živaca i organa.
3.Vitamin C Ovaj vitamin pomaže u smanjenju stresa jer omogućava telu da brzo oslobađa kortizol, glavni hormon stresa, koji nije dobar za naše zdravlje jer deluje na podizanje krvnog pritiska, šećera u krvi i smanjenje imuniteta. Iako pomaže u stresnim scenarijima, konstantno visok nivo ovog hormona sprečava normalno funkcionisanje probavnog i reproduktivnog sistema. Vitamin C pomaže u regulisanju kortizola i sprečava porast krvnog pritiska u stresnim situacijama.
4. Jod Jod je veoma važan za rast i razvoj mozga i centralnog nervnog sistema. Štitnjačni hormoni koji sadrže jod pomažu u formiranju mijelinskog omotača određenih živaca centralnog nervnog sistema.
5. L-Tanin U studiji u kojoj su ispitanici unosili 400 mg L-tanina dnevno tokom osam nedelja, otkriveno je da uravnotežuje nivo BDNF (proteina u mozgu) i kortizola, a ta činjenica direktno utiče na raspoloženje, smanjenje anksioznosti i komcentraciju.
6. Vitamin B1 Vitamin B1 je jedan od glavnih vitamina koji pripada grupi B vitamina. Igra važnu ulogu u održavanju zdravog nervnog sistema i poboljšanju kardiovaskularne funkcije tela.
7. Vitamin B2 Vitamin B2 pomaže u lečenju različitih problema nervnog sistema kao što su ukočenost, Alzheimerova bolest, multipla skleroza, anksioznost i epilepsija. Takođe se koristi u kombinaciji sa B6 za lečenje sindroma karpalnog tunela.
8. Vitamin B3 Niacin igra glavnu ulogu u proizvodnji određenih hormona u nadbubrežnoj žlezdi i pomaže u uklanjanju štetnih hemikalija iz jetre. Čišćenjem nadbubrežne žlezde i jetre postiže se ravnoteža nervnog sistema.
9. Vitamin B6 Ovaj vitamin je potreban za pravilan razvoj mozga, kao i za obezbeđivanje funkcije proizvodnje hormona serotonina i norepinefrina koji imaju jak uticaj na raspoloženje. Ovaj vitamin takođe pomaže u izlučivanju melatonina, koji reguliše naš unutrašnji sat.
10. Vitamin B12 Centralni nervni sistem ima veliku korist od vitamina B12. On održava zdravlje nervnih ćelija – uključujući one potrebne za slanje signala i pomaže u formiranju nervnog omotača mijelina. To znači da ako imate nedostatak ovog vitamina, gotovo svaka kognitivna funkcija može patiti.
11. Vitamin D3 Vitamin D je steroidni hormon koji igra veliku ulogu u metabolizmu kalcijuma i fosfata. Međutim, nedavna istraživanja otkrila su snažnu povezanost između niskog nivoa ovog vitamina i neuropsihijatrijskih bolesti poput Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, epilepsije, šizofrenije i autizma.
12. Ginkgo Biloba Istraživanja su pokazala da ginkgo pomaže nervni sistem tako što dovodi dovoljno kiseonika u krvotok do nervnih ćelija. Kao antioksidans, ginkgo uklanja slobodne radikale, to jest sastojke koji oštećuju ćelije.

Magnezan-Neuro-tekst hangar.rs.jpg
Promo 


Magnezan neuro možete poručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502
svakog radnog dana, po ceni od 1.200 rsd.
* Celokupan asortiman proizvoda možete pogledati klikom OVDE.