TEKST: Promo

Septembar je mesec povratka u đačke klupe i na radna mesta, ali i mesec kada nam na pragu jeseni dolaze talasi prehlade, gripa, virusnih i bakterijskih infekcija, a na žalost i epidemija je još uvek u punom jeku i ne deluje da u skorije vreme planira da nas napusti.

Da bismo se blagovremeno pripremili i zaštitili od ovog talasa, potrebno je da se posvetimo nezi svog zdravlja i jačanju imuniteta prvenstveno, a u tome nam biljke mogu umnogome pomoći.

Većina vas je do sada već sigurno čula za divlji origano (lat.Origanum minutiflorum) ili u narodu poznatiji kao vranilova trava. Ova biljka, zbog svog višestruko korisnog dejstva na naš organizam, ima široku primenu kako u narodnoj, tako i u naučnoj medicini.

Dejstva etarskog ulja divljeg origana su predmet detaljnih istraživanja poslednjih nekoliko godina. Mnoge kliničke studije su dokazale pozitivna delovanja njegove upotrebe kod lečenja raznih vrsta oboljenja, kao i primenu u profilaksi i svakodnevnom životu.

Najširu primenu danas ima etarsko ulje divljeg origana, koji je bogat, odnosno sadrži visok procenat karvakrola (veći od 80%).

Etarsko ulje divljeg origana ima jako dejstvo na veliki broj patogenih bakterija (veoma značajno dejstvo na Gram negativne bakterije), gljivica (Candida albicans) i neke viruse (Herpes viride).

Najvažnija aktivna komponenta, odgovorna za to dejstvo je karvakrol. Što je sadržaj ove supstance u ulju veći, to je ono efikasnije. Pored karvakrola, u sastavu ulja se nalazi i timol koji je izuzetno značajan sastojak za jačanje imunog sistema.

Osim pomenutih tegoba, ulje divljeg origana pozitivno utiče i na kožna oboljenja kao što su akne, čirevi, celulitis, atletsko stopalo, gljivice na stopalima, herpes, ali i na neprijatan zadah iz usta. Osim toga, poznato je da ulje origana pomaže i kod tegoba kao što su prehlade i gripovi, kašalj, pneumonija, sinuzitis i upala grla.

Mnogobrojne naučne studije pokazuju da je ulje divljeg origana jednako efikasno sredstvo u borbi protiv infekcija, koliko i savremeni antibiotici. Ulje divljeg origana pomaže u suzbijanju više od 25 različitih bakterija i gljivica, i služi kao odlična preventiva protiv sezonskog gripa i prehlada.

Ulje divljeg origana se pokazalo i izuzetno delotvorno u infekcijama urinarnih organa. Njegovom redovnom upotrebom dolazi do potpunog izlečenja upala.

Ulje divljeg origana brzo i efikasno olakšava tegobe sa varenjem kao što su nadimanje, loša probava ili dijareja. Ovo ulje je delotvorno i kod pojave crevnih parazita.

Ulje divljeg origana deluje i kao odličan diuretik, brzo eliminiše višak tečnosti iz organizma.

Zahvaljujući antibakterijskim, antivirusnim, germicidnim, antiparazitskim i antioksiditivnim svojstvima, suzbija ešerihiju koli, kandidu, salmonelu i stafilokoke.

Ulje divljeg origana pomaže i kod zdravstvenih tegoba kao što su alergije i polenske groznice, upale pluća, sinusa i krajnika. Može se koristiti i za suzbijanje ekcema, psorijaze, teško zacelivih rana, kao i ujeda insekata.

Ulje divljeg origana možete sada, po sniženoj ceni, naručiti online klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 od ponedeljka do petka.

Ulje divljeg origana protiv bakterija i virusa
Promo Način upotrebe:

Oralna upotreba za odrasle i decu stariju od 16 godina: Ulje divljeg origana je vrlo koncentrovano i koristi se oralno tako što se nakapa 1-3 kapi ulja origana u kafenu kašičicu maslinovog ulja ili meda. Obavezno imajte spremnu čašu vode, soka (prirodnog, ceđenog) ili jogurta da time odmah sperete (najbolje dok još držite ulje u ustima) jer je ukus izuzetno intenzivan.

Za decu stariju od 3 godine: Tretman je poželjno da traje 10 do 14 dana. Ulje se koristi 2-3 puta dnevno po 1 kap. Najbolje je piti ga posle obroka, razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promešati i brzo progutati uz dodatak vode, soka ili jogurta.

Inhalacija: U pola litre ključale vode dodati 1 kap ulja i pažljivo udisati zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za decu mlađu od 12 godina i osetljive osobe (astma, alergije).

Preko kože: Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100 ml jestivog ulja i namazati promene na koži 2 puta na dan.

Iskoristite ovu sjajnu priliku i klikom OVDE, ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 od ponedeljka do petka, naručite moćno ulje origana po sniženoj ceni od 1.480 rsd!