Na onlajn konferenciji Zdravlje žena Srbije, koju u četvrtak 15. oktobra 2020. godine organizuje magazin Lepa&Srećna pod sloganom ZDRAVA ŽENA, ZDRAVO DRUŠTVO, putem live stream platforme kroz tri panela eminentni stručnjaci govoriće o preventivi, reproduktivnom zdravlju i lečenju infekcije virusom COVID-19

U okviru prvog panela pod nazivom Prevencija najčešćih ženskih oboljenja, naši stručnjaci govore o svojim iskustvima i najnovijim saznanjima iz sveta medicine.

Dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa, objasniće zašto kardiovaskularne bolesti poslednjih godinasve češće pogađaju žensko srce, koliko genetika povećava rizik od srčanih oboljenja i šta svaka žena može učiniti da sačuva krvne sudove i srce.

Dr Georgina Pudar, endokrinolog, govoriće o poremećajima u funkcionisanju štitne žlezde i uticaju na žensko zdravlje, kako se dijagnostikuju i leče hipotireoza i hipertireoza, i koliko su oboleli ugroženi za vreme pandemije.

Na drugom panelu pod nazivom Reproduktivno zdravlje, prof. dr Ana Mitrović Jovanović govoriće o planiranju trudnoće, od čega zavisi gornja starosna granica za buduće majke, može li u doba korone da se planira dete, šta sve treba znati pre trudnoće,koje sve preglede treba obaviti u odnosu na godine života, kao i da li je ginekološki pregled dovoljan jednom godišnje.

Psihoterapeut Sandra Bjelac daje konkretne odgovore na pitanja kako je narušeno reproduktivno zdravlje povezano sa psihološkim tegobama i kakva je uloga psihoterapeuta u lečenju kako steriliteta tako i bilo koje druge bolesti reproduktivnih organa.

Na trećem panelu Život s korona virusom, prof. dr Branislav Tiodorović odgovoriće na aktuelna pitanja o najuspešnijim modelima borbe protiv pandemije, koliko su mentalitet ljudi i navike u ponašanju uticali na širenje zaraze, kada se očekuje drugi talas i da li smo naučili da živimo s koronom?

Sa prof. dr Editom Stokić, direktorkom Kliničkog centra Vojvodine, razgovaraćamo o njenim iskustvima u lečenju infekcije virusom COVID-19 i posledicama koje ostavlja na organizam.

Prof. dr Tanja Jovanović, virusolog i prodekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, objasniće nam dokle se stiglo sa ispitivanjemprvih vakcina protiv novog virusa i kada se mogu očekivati na našem tržištu.