Dečji pulmolog i alergolog dr Branimir Nestorović rekao je da će korona virus sigurno stići i u Srbiju.

On je naveo da se razboli se svaka šesta osoba, dok je kod gripa taj procenat obolelih mnogo veći i da su retki zabeleženi primeri da su deca obolela od ovog virusa.

"Deca skoro uopšte ne obolevaju, bio je jedan slučaj u Vijetnamu, beba od tri meseca, par slučajeva. Pogledao sam statistiku zdravlja u Kini, gotovo gotovo da nema umrlih ispod 60 godina, pri tome se prepolovio broj umrlih od januara, što se očekuje. Dve stvari su interesantne, nemate navedenu nacionalnost tih ljudi.

SVE O KORONA VIRUSU

Prema njegovim rečima, na udaru su najstariji pacijenti sa ozbiljnim hroničnim oboljenjima, a na pitanje da li je istina da žene ne spadaju u kritičnu grupu, dr Nestorović odgovara:

"Žene obično ne oboljevaju i smrtnost je niska".

Doktor Nestorović je, takođe, rekao da svaka teorija o tome kako se virus širi ne može da se sa sigurnošću potvrdi, posebno zbog specifične situacije sa širenjem virusa u Italiji.

"Italijanska epidemija je čudna - teško je imati teoriju, a da ne bude teorija zavere. Izgleda da je virus stigao iz bolnice. Svi koji su umrli u Italiji, svi su bili stariji ljudi, jedna žena odolela od karcinoma i muškarci. Vrlo je interesantno svi su muškarci. Uglavnom umiru sredovečni, stariji muškarci", rekao je one on. 

Na pitanje da li će virus stići u Srbiju, dr Nestorović odgovara potvrdno.

"Virus će sigurno stići", tvrdi doktor za Prvu TV.

Izvor: Kurir