Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 STVARI KOJE ODMAH MOŽETE DA URADITE ZA SVOJE ZDRAVLJE: bolje varenje, zdrav san i normalan šećer za 0 dinara

Umesto da kupujete skupe suplemente i egzotične zdrave namirnice, poboljšajte svoje zdravlje primenom ovih principa koji ne koštaju - ništa!

  Izvor: Foto: Shutterstock

1. Žvaćite bolje hranu.

U mnogim tekstovima pronaći ćete savete da svaki zalogaj treba žvakati 30, 50 pa čak i 100 puta!

Naravno, što više, to bolje, ali pokušajte da zalogaj žvaćete bar 20 puta. Za vaš želudac i creva bilo bi idealno da hrana stiže u, bukvalno, tečnom stanju. Za to vreme, mozak analizira hranu i "govori" vašem sistemu za varenje kako tačno treba da bude sastav digestivnih sokova da bi se sve hranljive materije najbolje iskoristile.

2. Pijte više vode.

Višak kalorija, otpadne materije iz organizma, eventualne toksične supstance, infekcije... sve se to "ispira" tečnošću iz organizma. Za bolje zdravlje, trudite se da pijete oko 2 litra vode dnevno.

Nemojte piti vodu tokom obroka. Ako hranu dobro žvaćete, voda vam neće ni biti potrebna.

Povezane vesti

3. Dišite bolje.

Dišite što dublje i ne žurite s udahom i izdahom. Ako osećate da dišete plitko i ubrzano, povremeno primenite laku vežbu brojeći u sebi - od 1 do 4 udah, na 5-6-7 lako zadržite vazduh pa na 8 polako izdahnite. Ponovite 5 puta, dišući kroz nos, pa se vratite na normalno disanje.

4. Nemojte jesti posle 8 sati uveče.

Kasni obroci narušavaju zdravlje organizma, jer hrana podiže nivo šećera u krvi, diže insulin, diže nivo kortizola i svi hormoni se pokreću jer telo očekuje aktivnost.

Umesto toga, dozvolite mu da se odmori i polako pripremi za noć.

5. Idite na spavanje ranije.

Koliko sati spavate vikendom, kad ne morate rano da ustanete? E, toliko vam sna treba svakog dana.

Uskladite se, što više možete, sa ritmom dana i noći, pokušajte da odete na spavanje već 2 ili 3 sata nakon poslednjeg obroka.

6. Stojte bosonogi na zemlji.

Kad god ste u mogućnosti, šetajte, stojte ili sedite bosonogi na travi ili pesku, bar pet do deset minuta. Zemljina frekvencija je 7.83 Hz, a naši teta talasi su u opsegu između 4 i 8 Hz.

Zemljina frekvenca nam pomaže da "izvučemo" svoja čula iz spoljašnjeg sveta i usredsredimo se na unutrašnje signale.

SVAKA KUĆA U SRBIJI IMA OPASNO ZRAČENJE: evo kako da pravilno koristite mobilni, mikrotalasnu i laptop za smanjenje zračenja

Izvor: Lepa & Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije