Prva vežba radi se na sledeći način: najpre polako duboko udahnite, i potom izdahnite do kraja dok se fokusirate na to kako se tom prilikom osećate. Ponovite još nekoliko puta. Zatim produžite izdah u toj meri da traje duplo duže nego udah. Ponovite 3-5 puta.

Sledeća vežba se zove 4-7-8 vežba disanja. Počnite tako što ćete kroz blago otvorena usta potpuno izdahnuti. Potom zatvorite usta i tiho kroz nos udahnite dok brojite do 4. Zadržite dah dok brojite do 7 i potom izdahnite opet na usta dok brojite do 8. Ponovite 4 puta, a posle nekog vremena možete postepeno povećati broj ponavljanja sve do 8.

NEDOSTATAK VITAMINA B12 MOŽE OZBILJNO DA UGROZI ZDRAVLJE: 6 simptoma deficita koje ne smete ignorisati

Treća vežba spada u joga tehnike disanja - reč je o naizmeničnom disanju, prvo kroz jednu pa drugu nozdrvu. Sedite udobno, opustite vilicu, glavu, ramena i pokušajte da se oslobodite bilo kakve napetosti. Približite desnu šaku licu i blago stavite palac desne ruke na desnu nozdrvu a domali i mali prst na levu nozdrvu.

Prvo zatvorite palcem desnu nozdrvu i nežno, potpuno izdahnite na levu nozdrvu. Dok je desna nozdrva još zatvorena, duboko udahnite na levu nozdrvu. Potom nežno zatvorite levu nozdrvu domalim i malim prstom dok istovremeno, podižete palac s desne nozdrve. Izdahnite na desnu nozdrvu i nakratko pričekajte. Udahnite duboko na desnu nozdrvu, pa zatvorite desnu nozdrvu i istovremeno sklonite prste sa leve nozdrve. Izdahnite na levu nozdrvu. Ponovite ovaj ciklus još dva puta. Možete da isprobate sve ove vežbe da biste videli koja vam najviše prija. Svakako se preporučuje da tokom njihovog izvođenja zatvorite oči i da se fokusirate na disanje.

Tekst: Vesna Stanimirović

Izvor: Lepa & Srećna 

OVE 4 LAKE VEŽBE ZA MRŠAVLJENJE MOŽETE DA RADITE DOK GLEDATE TV: evo kako da skinete masne naslage bez odlaska u teretanu (VIDEO)