Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAD GLAVA ZABOLI, MISLI SU KRIVE: kako vratiti organe u normalnu ravnotežu

Stručnjaci tvrde da uvek postoje paralele između onoga kako psihički reagujemo i fizičkih ispoljavanja određene greške u radu našeg organizma.

  Izvor: LepaiSrecna

Osećaj krivice, na primer, ili sklonost brigama može izbaciti želudac iz ravnoteže i dovesti do povećanog lučenja želudačne kiseline ili refluksa hrane.

- Ako je neko neodlučan, mnogo razmišlja i živi u strahu, to može da dovede do smetnji s pražnjenjem creva i mokrenjem (blokada energije stomaka), a može usloviti i frigidnost odnosno impotenciju. Depresija koja dugo traje može stvoriti sliku neodređenih bolova u kičmi, leđima ili stomaku. Često reagovanje ljutnjom, ostećuje s vremenom rad i funkciju jetre, srca i celog organizma. Kamenje u žuči često znači tvrdoću u životu ili kukavičluk. Za neprestano strahovanje i preteranu brigu, pored toga što izazivaju stomačne probleme, sve više se veruje da dovode i do glavobolje i migrene- objašnjava dr Bosko Hristić, holistički terapeut i koordinator Međunarodnog centra za integrativnu medicinu.

PROČITAJTE VIŠE: OVE ZDRAVE NAVIKE SU ZABLUDA: mislimo da su dobre za organizam, ali istina je drugačija

Pulsna dijagnostika  

Posle pulsne dijagnostike na rukama, kada se odredi dublja čovekova priroda, njegova osnovna energija s kojom je rođen, prilazi se uravnoteženju organizma kroz reprogramiranje poremećene ćelijske memorije. Svaka bolest, bilo kako se zvala na latinskom, znači da je organizam iskočio iz jedinstva i ravnoteže. Samo gledanje fizičkog ispoljavanja (simptoma) ne govori ništa o dubljim uzrocima i razlozima da se neki problem sa zdravljem ispoljava i ponavlja.

 Ako su roditelji, na primer, bili strogi, mnoge žene, a i muškarci, reaguju ili povlačenjem u sebe, stidljivošću i strahom da se izraze, ili razvijaju agresivni stav sukobljavanja i napadanja drugih u stilu „napad je najbolja odbrana” i s vremenom narušavaju svoje psihofizičko jedinstvo. Isto važi i za život u kojem dominiraju brige i strahovi.

- Usklađivanje i optimalizacija poremećene frekvencije organa ili celokupnog organizma stvaraju uslove za oporavak sistema. To važi za oboljenje štitne žlezde, kao i za sve druge endokrine žlezde. Uvek mora da postoji povratna informacija (feedback) za sve funkcije u organizmu. Mozak šalje naređenja i žlezde luče svoje hormone u neophodnim količinama. Kada čovek ili žena nisu pod stresom, sve se odvija prirodno. Svi ovi nevidljivi mentalni toksini s vremenom narušavaju jedinstvo organizma i snagu životne energije. I tako neki organi iskaču iz svoje dobre funkcije i počinju da rade u hipo ili hiper modu. Dešava se ponekad i da se ceo organizam isključi iz stanja ravnoteže i počinje da radi trećinom snage i svojih funkcija- kaže naš sagovornik.

Radi ozdravljenja vrlo je važno da čovek obnovi ravnotežu i snagu životne energije. Stara je istina da, koliko neko ima životne snage, toliko će biti istrajan i sposoban da živi zdravo i ispuni svoje ciljeve u životu. Kada dođe do pada snage, gubi se i vera u sebe, a i motivacija da se uspešno započnu i do kraja ispune životni ciljevi. 

Za bolesne ljude jedini cilj je da povrate ravnotežu organizma, snagu i dobar imunitet, to jest zdravlje.

Pomaže reprogramiranje

Postoje brojni načini da se efikasno transformišu (očiste) potisnute loše emocije i programi, da se anulira pogubno dejstvo hroničnog stresa, a jedan od njih je reprogramiranje ćelijske memorije - vraćanje poremećene frekvencije organa i ćelija u normalnu ravnotežu.

- Vraćanjem poremećenih frekvencija organa i svih ćelija kroz njihovo reprogramiranje u celinu, čovek menja obrasce ponašanja prema okolini i sebi nabolje, kao i svoje emocionalno, psihičko, duhovno i posledično fizičko zdravlje, a bolesti - problemi se povlače, smanjuju ili potpuno nestaju. Posle reprogramiranja i optimalizacije ćelijske memorije, oseća se veći priliv životne energije, imunitet se popravlja, a nervni i endokrini sistem ponovo pronalaze svoju ravnotežu. Suština ove tehnike je da se biorezonantnom energetskom reprogramacijom odstrane i otpuste pogrešne memorije i programi, što potpomaže vraćanje stabilnom imunitetu i ozdravljenju, većem unutrašnjem spokoju i uravnotežavanju organizma - objašnjava dr Bosko Hristić, holistički terapeut.

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa i Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije