Kronova bolest je zapaljenje digestivnog trakta, a evo koji simptomi ukazuju na ovo oboljenje, pie Lepa & srećna.

Kod Kronove bolesti zidovi creva postaju zadebljana i unutar creva pojavljuju se ranice, pa čak i fistule. Od ovog oboljenja najviše su ugroženi pušači i osobe sa poremećenom ravnotežom bakterija u crevima. Simptomi za Kronovo oboljenje su: bol u stomaku, promene u stolici, poput dijareje i krvi u stolici, umor i malaksalost.

Međutim, neki simptomi se drugačije ispoljavaju kod različitih osoba, pa tako neko može naglo gubiti kilograme, dok druga osoba koja takođe boluje iod Kronove bolesti neće imati oscilacije u težini. Takođe, javljaju se simptomi poput visoke temperature, bola u zglobovima i povraćanja. Ako duže od 7 dana imate dijareju i bol u stomaku,odmah se obratite lekaru koji će, ukoliko ustanovi Kronovu bolest, prepisati adekvatnu terapiju.

PROČITAJTE JOŠ:

OTVORITE USTA I POGLEDAJTE SE U OGLEDALO! AKO OVO IMATE, HITNO KOD LEKARA:

KAKO DA SMANJITE RIZIK OD RAKA DOJKE? OVO ODMAH POČNITE DA JEDETE

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK JEZIKA

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK KOSTIJU: evo koji znakovi na telu upozoravaju na smrtonosnu bolest

Prvi znak koji ukazuje na rak kostiju jeste bol, a mnogi ljudi zbog bola u kostima pomisle da pate od artritisa i tako zanemaruju ovaj simptom, piše Lepa & srećna

Rak kostiju nastaje kada se stvore maligne ćelije koje uništavaju kosti. Ovaj karcinom može da se razvije u bilo kojoj kosti u telu, a najčešće su obolele dugačke kosti, poput kostiju nogu i ruku. Postoje tri vrste karcinoma kostiju: osteosarkom, uglavnom od njega boluju deca i adolescenti, juingov sarkom, javlja se uglavnom od 10 do 20 godine života i hondrosarkom koji se uglavnom javlja kod starijih osoba.

Simptom koji ukazuje na rak kostiju je bol koji je u početku podnošljiv, ali vremenom se pojačava, a najviše se javlja kada pacijent legne da spava. Takođe, na bolest ukazuje i visoka temperatura preko 38 stepeni, pojačano znojenje, naročito tokom noći i naglo mršavljenje. Ovi simptomi mogu da ukazuju i neka bezopasna stanja, ali ako se često javljaju i povezani su, hitno treba da odete kod lekara.

PROČITAJTE JOŠ:

TIHI UBICA! OVI SIMPTOMI UKAZUJU DA VAM JE JETRA UVEĆANA

SAMO 1 KAŠIČICA OVOG ZAČINA TOPI SALO NEVEROVATNOM BRZINOM

AKO IMATE VISOK PRITISAK, OVO POVRĆE TREBA DA JEDETE