Sigurno ste bar jednom u životu patili od migrene, a malo ko zna za ovaj trik koji pomaže kod jakih bolova u glavi, piše Lepa & srećna.

Migrena je jaka glavobolja i bol se najčešće javlja na jednoj strani glave. Prvo se javlja neprijatan osećaj, a zatim bolovi postaju jači, naročito kada naglo pomerite glavu. Kod hroničnih migrena bol se može proširiti na lice i vrat

Migrena sprečava da obavljate osnovne aktivnosti i često je nepodnošljiva, pa mnogi čim osete prve znakove glavobolje uzimaju lekove protiv bolova. Bol se pojačava kada ste izloženi svetlu ili jakim zvukovima, zato stručnjaci predlažu da zamračite prostoriju, izolujete se od zvukova i legnete odmah nakon što osetite glavobolju. Na ovaj način brže ćete se osloboditi bolova, čak i bez lekova i svakako će vam prijati. Međutim, ako osećate često jake migrene, važno je da odete kod lekara i uradite odgovarajuće analize, jer bol u glavi ponekad može da bude simptom da patite od ozbiljne bolesti.

PROČITAJTE JOŠ: 

OVO POJEDITE SVAKO VEČE PRE SPAVANJA I SMRŠAĆETE BRZO

OVA TABLETA SPREČAVA RAK, A KOŠTA SAMO 8 DINARA DNEVNO

AKO OVAKO SPAVATE, RIZIKUJETE DA SE OPASNO RAZBOLITE

AKO HRČETE, PROBAJTE OVAJ TRIK! MNOGI TVRDE DA BRZO DELUJE: napravite čudesnu oblogu protiv hrkanja

Verovatno ste probali milion različitih saveta i trikova protiv hrkanja, ali mnogi tvrde da su im ove obloge zaista pomogle, piše Lepa & srećna.

Hrkanje često iritira ukućane,  neprijatno vam je kad prenoćite u gostima, a može da uzrokuje i različite zdravstvene tegobe. Ricinusovo ulje kao lek koristi se i u drevnim indijskim receptima, pa njihovi vidari savetuju da se svake večeri nozdrve namažu kapljicom ulja pre spavanja. Mnogi svedoče i o fantastičnom dejstvu obloga od ovog ulja. Natopite flanelsku krpu ili čistu gazu ricinusovim uljem, pa oblogu privijte na stomak pre sna. Zaštitite plastičnom folijom, a možete je i ugrejati termoforom ili bocom s toplom vodom.

Oblogu od ricinusovog ulja možete koristiti od dve nedelje do 40 dana. Preko dana, držite je na hladnom mestu i ako promeni boju, promenite je. Kod mnogih je ovaj trik delovao, a pošto nije skup, možete i vi već danas da ga isprobate.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO DA SPREČITE RAK GRLIĆA MATERICE

OVU HRANU JEDITE 4 PUTA NEDELJNO ZA BRZO MRŠAVLJENJE

AKO IMATE VISOK PRITISAK, OVO DODAJTE U VEČERU