Znojenje je prirodan proces, ali preterano znojenje tokom leta, neprijatan miris i fleke od znoja na majici čine da se svaki čovek oseća neprijatno, piše Lepa & srećna.

Stručnjaci otkrivaju 6 super jednostavnih trikova koji regulišu preterano znojenje. Jedan od dobrih načina da smanjite znojenje i izbegnete ružne mrlje jeste da tokom velikih vrućina izbegavate odeću koja vam se pripija uz telo, već izaberite malo širu košulju ili majicu. Preporučuje se da nosite pamučne čarape i da ih menjate dva puta dnevno i birajte odeću od prirodnih materijala, pa se savetuje da izbegavate sintetiku. 

Izbegavajte da nosite cipele ili sportsku obuću u kojoj se noga više znoji, već birajte komotnu i otvorenu obuću za leto. Ukoliko morate da nosite zatvorenu obuću, onda se odlučite za kožne cipele i ako ste u mogućnosti, svaki dan promenite par cipela. Preporučuje se da iz ishrane isključite hranu i piće koje pojačavaju znojenje, kao što su začinjena hrana i alkohol

PROČITAJTE JOŠ:

POGLEDAJTE NAJLEPŠE LETNJE HALJINE NINE BADRIĆ

OVA FRIZURA SE PONOVO VRAĆA U MODU - EVO KAKO TREBA DA VEZUJETE KOSU TOKOM LETA 2018. GODINE

IZBACILA JE OVO IZ ISHRANE I SMRŠALA JE 3 KG ZA 7 DANA

OVAJ BESPLATAN TRIK OTKRIVA DA LI STE PREVIŠE DEBELI: evo kako da izmerite debljinu bez vage

Jeftin i jednostavan test sa kanapom otkriva da li ste previše debeli, a evo kako da otkrijete da li imate previša masnoće u telu, piše Lepa & srećna.

Gojaznost može da uzrokuje mnoga opasna oboljenja, kao što je povišen šećer u krvi ili srčano oboljenje. Stručnjaci ističu da bez vage možete da odredite da li imate previše opasnih masnih naslaga na telu, a potreban vam je samo jedan kanap. Uzmite kanap i isecite komad jednak vašoj visini, a zatim ga presavijte na pola i obmotajte oko struka. Ukoliko ne možete ili jedva možete da spojite dva kraja kanapa, onda imate previše visceralne masti.

Visceralne masti mogu biti opasne za zdravlje celog organizma, a stručnjaci ističu da postoji rizik da oblože organe poput pankreasa i jetre i tako prouzrokuju opasna oboljenja. Preporučuje se da jedete manje ugljenih hidrata, odnosno namirnica poput hleba i slatkiša. Stručnjaci savetuju da jedete više salate, uzimate užinu bogatu proteinima i izbegavate prerađenu hranu.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO JE ZNAK DA IMATE PROBLEM SA ŠTITNOM ŽLEZDOM

SIMPTOMI KOJI UKAZUJU NA RAK MOKRAĆNE BEŠIKE

ZAŠTO SVAKA ŽENA TREBA DA SMRŠA POSLE MENOPAUZE