Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje

ČISTE TELO OD OPASNIH OTROVA! OVA 2 PIĆA TREBA DA MEŠATE: kako sprečiti opaku bolest metabolizma

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Sa ova dva pića smanjujete rizik od Alchajmerove i Parkinsonove bolesti a takođe je ovo otkriće možda rešenje za genetske poremećaje pa čak i karcinom.

Izvor: Foto: Shutterstock

Postoje osobe koje su rođene sa genetskom predispozicijom za metaboličke bolesti za koje ne postoji lek, ali ova dva pića mogu da otklone opasne otrove iz tela i sačuvaju zdravlje, piše Lepa & srećna.

Postoji izreka da pića ne treba mešati, ali ova dva pića su definitivno izuzetak. Istraživanja su dokazala da crno vino i zeleni čaj sadrže epigalokatehin galat (EGCG) koji blokira toksične metabolite. Metaboliti su produkti metabolizma koji nisu štetni za telo sve dok ne metaboliziraju u jetri i tada postaju toksični. Za ovo stanje ne postoji lek i uglavnom su pacijenti ceo život na strogom režimu ishrane.

Nekontrolisana produktivnost metabolita je toksična i može uzrokovati različite brojne i duševne bolesti. Istraživači ističu da EGCG i taninska kiselina mogu da spreče delovanje opasnih metabolita, a samim tim smanje rizik od Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Ovo istraživanje naglašava da je možda ovo rešenje za razne degenerativne bolesti, genetske poremećaje, pa čak i karcinom. Zato ujutru slobodno uživajte u šolji zelenog čaja, a uveče se opustite uz čašu crnog vina.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO PRAKTIČNA ŽENA IZGLEDA U KUPAĆEM - TV VODITELJKA NATAŠA PAVLOVIĆ POKZALA ZANOSNO TELO

OVA ODEĆA BIĆE NAJVEĆI HIT U 2019. GODINI

KRALJICA ELIZABETA JE OVO STROGO ZABRANILA SVOJIM SNAJAMA

Izvor: Foto: Shutterstock

OVA PREVENTIVA OD KANCERA MOŽE DA BUDE I OPASNA: evo zašto ne smete da preterujete sa vitaminom D

Naučna istraživanja su dokazala da vitamin D može da smanji rizik od pojave i razvoja karcinoma, ali evo šta može da se desi ako uzimate previše tableta vitamina D, piše Lepa & srećna.

Kada smo izloženi sunčevoj svetlosti, u telu se stvara vitamin D, pa zato tokom zime mnogi pate od nedostatka ovog vitamina i uzimaju ga putem tableta. Vitamin D pozitivno utiče na zdravlje zuba, kostiju, mišića, a po nedavnim istraživanjiima dokazano je da sprečava pojavu i razvoj malignih oboljenja. Međutim, ako uzimate veću dozu vitamina D od dozvoljene možete da obolite od hiperkalcemije, odnosno povišenog kalcijuma u organizmu.

Povišen nivo kalcijuma u organizmu može da ošteti kosti, bubrege, uzrokuje srčana oboljenja, zapaljenje pankreasa, pa čak i da uzrokuje komu. Stručnjaci upozoravaju da odrasli ne smeju da uzimaju veću dozu vitamina D u odnosu na onu koja je propisana u uputstvu leka, odnosno da uzimanje više od 100 mikrograma može da bude opasno, osim ako vam lekar nije prepisao veću terapiju.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO DA ZNATE DA LI VEŠEM TELU NEDOSTAJE VITAMIN D

OVU HRANU JEDETE SVAKI DAN, A NE ZNATE DA STVARA KAMEN U BUBREGU

JABUKOVO SIRĆE LEČI BOL KOJI ZIMI MUČI POLA SRBIJE

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije