Ciste na mokraćnoj bešici se retko javljaju i često ne daju nikakve simptome, ali ako ovo osetite morate hitno kod lekara, piše Lepa & srećna.

Simptomi se uglavnom osećaju kada se cista inficira ili značajno poraste, a glavni znakovi su: bol tokom mokrenja, krv u urinu, bolan osećaj pri potrebi za mokrenjem, učestalo mokrenje, nemogućnost kontrolisanja mokrenja, česta potreba za mokrenjem tokom noći, bol u donjem delu leđa i čudan i pojačan miris urina.

Lekari uglavnom dijagnostifikuju cistu skenerom i ultrazvukom, a smatra se da je uzrok za ovo stanje korišćenje katetera, operacije na mokraćnoj bešici, kamen u bubregu i česte urinarne infekcije. Ove ciste mogu da izazovu komplikacije poput začepljenja toka mokrećne bešike, opasne infekcije, a razne komplikaciju mogu da nastanu i pri pucanju ciste.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO SU NAJLEPŠE DNEVNE SOBE ZA 2018. GODINU

OVO SU SIMPTOMI ZA KANCER BUBREGA

PRAKTIČNA ŽENA OBJAVILA SLIKU SA SINOM, A MAME NA INSTAGRAMU SU ODUŠEVLJENE

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA HORMONSKI DISBALANS: evo kako da prepoznate i lečite poremećaj hormona

Hormonska neravnoteža utiče na zdravlje organizma, svakodnevno funkcionisanje tela i izgled, a ako se ne leči na vreme može biti uzrok za ozbiljna oboljenja, piše Lepa & srećna.

Stanje hormona se pravilno određuje analizom lekara, ali mnoge žene kod kojih je dijagnostifikovan hormonski disbalans imale su sledeće simptome: depresija i anksioznost, neočekivana promena telesne težine, problemi sa varenjem, konstantan osećaj umora i problemi sa pamćenjem.

Lekari za hormonski disbalans prepisuju određene terapije, ali ovaj problem možete da sprečite i lečite i prirodnoim putem. Preporučuje se da izbegavate slatkiše, jedite zdrave masti, smanjite unos žitarica, mahunarki i voća koje sadrže puno šećera, jedite više hrane bogate vlaknima, potrudite se da imate kvalitetan san, smanjite unos kofeina i namirnica koje sadrže veštačke boje i hemikalije, nemojte uzimati lekove na svoju ruku, jer mogu da poremete hormone, a važno je da se što više opuštate i smanjite stres.

Izvor: Lepa & srećna