Neplaćeni računi, problemi na poslu i svađa sa partnerom - svaki dan smo podložni nekom stresu i osećamo se napeto, a nauka je otkrila kako da kod kuće "lečite" živce dok spavate, piše Lepa & srećna.

Naučnici otkrivaju da ukoliko se pokrivate teškim pokrivačem ili ćebetom uspećete da umirite nervni sistem i izbegnete napade anksioznosti. Stručnjaci ovaj vid lečenja nazivaju terapija gravitacionog ćebeta, a razna istraživanja su dokazala da osobe koje su se pokrivale teškim ćebetom uspele su da se umire, smanje napetost, lakše i kvalitetnije spavaju, pa se ovakva terapija preporučuje i osobama koje pate od nesanice.

Stručnjaci ističu da treba da se pokrivate ćebetom koje je teško 10 odsto od vaše težine, pa ako imate 70 kg treba da se pokrijete ćebetom koje je teško 7 kg. Možda vam u početku ovaj vid terapije ne prija, ali kada se naviknete i prođe nekoliko nedelja osetićete veliku promenu ujutru, navode stručnjaci. Smatra se da će ova terpija učiniti da se osećate smireno i da će vam pomoći da se lakše suočite sa svakodnevnim stresom.

OVA HRANA MOŽE DA VAM PRODUŽI ŽIVOT: samo 1 šaka ove namirnice dnevno može da spreči opasnu bolest

Svi se pitamo kako da izbegnemo bolest i produžimo život, a istraživanja dokazuju da je to mnogo lakše postići nego što mislimo, piše Lepa & srećna

Redovno vežbanje smanjuje rizik od prerane smrti za 30 odsto, ali postoji još jedan trik koji će održavati zdravlje organizma. Zdrava ishrana je preduslov za dug životni vek, ali naučnici dokazuju da ćete zdraviji biti ako svakog dana pojedete šaku orašastih plodova. Konkretno, osobe koje jedu samo 20 g orašastih plodova dnevno smanjuju rizik od karcinoma za 15 odsto, a za 30 odsto rizik od srčanih oboljenja.

Takođe, ako užinate orašaste plodove smanjićete rizik od dijabetesa za čak 40 odsto. Ova hrana bogata je vlaknima, magnezijumom, proteinima i polinezasićenim masnim kiselinama. Orasi su bogati antioksidantima koji regulišu stres i smanjuju rizik od kancera, ali i od gojaznosti.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠOKANTNO OTKRIĆE! EVO KOJE BOLESTI LEČI SODA BIKARBONA 

OPASNO PO ŽIVOT! KAKO DA ZNATE DA LI VAM NEDOSTAJE VITAMIN K

ŠTA SE DOGAÐA U VAŠEM TELU AKO SU VAM STALNO TOPLE RUKE

DA LI KOPRIVA MOŽE DA UNIŠTI ĆELIJE RAKA: neverovatno naučno otkriće u lečenju kancera

Naučnici rade na novoj terapiji za izlečenje raka u kojoj je ključna supstanca sastojak koji sadrži kopriva, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA VISOK KRVNI PRITISA

Od terapije nazvane JPC11 očekuje se da će automatski uništavati maligne ćelije. Ovaj pristup mogao bi da smanji neželjene efekte hemoterapije i lekova koji se uzimaju kod malignih oboljenja. Istraživanja su usmerena uglavnom na lečenje raka jajnika i prostate. Stručnjaci ističu da terapije deluje tako što određena doza prirodnog natrijum formijata, pronađenog u koprivi ili u mravljoj kiselini, uništava malignećelije.

Ova terapija još uvek nije apsolutno istražena, ali naučnici veruju da su na dobrom putu. Mnogi čak smatraju da će se ovakav vid terapije koristiti i kao preventiva za kancerogenaoboljenja, a da pritom terapija neće uništiti zdrave ćelije.

Izvor: Lepa & srećna