Mnoge dame misle da je leto daleko i da imaju vremena da smršaju, ali vreme neverovatno brzo teče! Zašto ne biste počele odmah da mršavite uz jedan lak trik, piše Lepa & srećna.

Skoro svaka žena broji kilograme koje je dobila tokom zime, a prvi dani proleća nam daju šansu da promenimo navike. Novo japansko istraživanje dokazuje da brokoli sadrži sulforafan, jedinjenje koje pomaže da brže izgubimo kilograme. Takođe, dokazano je da, ukoliko često jedete ovo povrće,smanjujete rizik od pojave kancera.

Brokoli pomaže da smršamo tako što aktivira mrko masno tkrivo i ubrzava rad metabolizma da bi se kalorije brže trošile. Takođe, pomaže pri varenju masne hrane i sprečava upale u crevima. Istraživači ističu da su, pored brokolija, za mršavljenje delotvorni i piletina, orasi i ljuta papričica.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO JE KUĆA U KOJOJ ĆE ŽIVETI MEGAN MARKL I PRINC HARI POSLE VENČANJA (VIDEO)

ODUŠEVIĆE VAS NOVI TREND ZA POD - EVO KAKO SE IZLIVA KAMENI TEPIH (VIDEO)

KAKO DA SPREČITE RAK CREVA

KAKO DA SPREČITE RAK GRLIĆA MATERICE: ovako svaka žena može da se zaštiti od opasne bolesti

Kancer grlića materice je opasna bolest koja se najčešće razvija kod žena u menopauzi, a nažalost nauka još uvek nije pronašla adekvatan skrining test koji otkriva bolest u samom začetku, piše Lepa & srećna.

Lekari savetuju da svaka žena može da smanji rizik od ove bolesti ako skine višak kilograma i izbegava stresne situacije, odnosno vodi rasterećeniji život. Istraživanja pokazuju da žene koje imaju višak kilograma imaju 3 puta veći rizik za ovo opasno oboljenje. Precizije, masne ćelije luče višak estrogena što može biti glavni uzrok za stvaranje kancerogenih tumora i ćelija. 

Ukoliko ste u predmenopauzi i ne želite da ostanete u drugom stanju, stručnjaci savetuju da počnete sa uzimanjem kontraceptivnih pilula. Istraživanja dokazuju da ako 5 godina uzimate kontraceptivne pilule imate za 25 odsto manji rizik da obolite od kancera grlića materice. Pre nego što počnete sa korišćenjem pilula za kontracepciju, posavetujte se sa ginekologom.

PROČITAJTE JOŠ:

PRVA DAMA FRANCUSKE PROMENILA FRIZURU I STIL: POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDA BRIŽIT MAKRON (FOTO)

KAKO DA SAMI NAPRAVITE DRVENU ŽARDINJERU ZA CVEĆE (VIDEO)

OVU HRANU JEDETE SVAKI DAN, A NE ZNATE DA UNIŠTAVA MOZAK