Treba voditi računa o boji stolice, jer ona može biti dobar pokazatelj zdravlje, piše Lepa & Srećna

Kako objašnjavaju lekari, sve nijanse braon boje su normalne pa čak i zelenkasta nijansa. Međutim, ako stolica ima drugačiju boju, to može da ukaže ozbiljan poremećaj u organizmu. Tako tamnocrvena boja može biti izazvana karcinomom creva, dok bela ili stolica boje gline ukazuju na bolest jetre ili žučne kese.

Crna boja stolice može izuzetno da zabrine, ali uzroci nisu uvek opasni. Do te pojave mogu dovesti suplementi gvožđa, pa čak i nekoliko komada popularnog crnog keksa. 

Ipak, treba proveriti i druge simptome, jer stolica može biti crna i zbog eventualnog krvarenja u digestivnom traktu ili karcinoma. Na karcinom ukazuju i bolovi u stomaku, gasovi, grčevi i gubitak težine.

PROČITAJTE JOŠ:

KOLIKO PARACETAMOLA SMETE DA PIJETE

IZBACIO JE SAMO OVO, A SMRŠAO 55 KILOGRAMA

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA MOKRAĆNU INFEKCIJU

ODUŠEVIĆE VAS BELA KUHINJA: zavirite u savršen jednosoban stan u skandinavskom stilu (FOTO)

U najstarijem predgrađu Stokholma krije se pravi biser enterijera, a sigurni smo da će i vas uređenje ovog stana inspirisati da napravite moderne i lepe izmene u svom domu, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA VAŠA KUHINJA IZGLEDA PROSTRANO: super trikovi koji će učiniti da kuhinja izgleda veće za par kvadrata (SAVETI)

Kompanija za nekretnine Historiska hem predstavlja jedinstven stan u skandinavskom stilu. Ovaj jednosoban stan sastoji se od funkcionalnog rasporeda prostorija, ali i odličnih detalja i perfektno izabranog nameštaja. 

Stan se nalazi u zgradi koja je nekada bila fabrika klavira, sa fasadom od cigle, okružena zelenilom, a i sama zgrada asocira na originalan dom. Ovaj stan se sastoji od prostrane dnevne sobe u kombinaciji sa kuhinjom i trpezarijom

Kliknite OVDE da pogledate kuhinju u ovom jednosobnom stanu!

WC UZBUNA: Šta znači kad je stolica crna ili zelena i koja boja je signal da hitno odete kod lekara
LepaiSrecna Copyright: ©JOAKIMJOHANSSON

PageBreak

U dnevnoj sobi se nalaze ugaona garnitura, sto, fotelja i police sa zanimljivim detaljima. poseban efekat odaju slike savremene umetnosti, kao i biljke među kojima se izdvaja filedendron.

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE MODERNE KUHINJE ZA 2018. GODINU: savršene boje, kuhinjski elementi i detalji za svaki stan (FOTO)

Najlepši prostor u ovom stanu svakako je kuhinja u beloj boji.

Visoki gornji elementi, kombinacija zatvorenih i otvorenih polica i velika radna površina - ne sumnjamo da bi se ova kuhinja dopala svim zaljubljenicima u kuvanje.

Kliknite OVDE da vidite spavaću sobu sa balkonom!

WC UZBUNA: Šta znači kad je stolica crna ili zelena i koja boja je signal da hitno odete kod lekara
LepaiSrecna Copyright: ©JOAKIMJOHANSSON

PageBreak

Spavaćasoba je prostrana, a iz nje se izlazi na balkon u cveću koji gleda na mirno dvorište.

Kupatilo je uređeno u crnobeloj kombinaciji, a tuš kabina je od providnog stakla.

PROČITAJTE JOŠ: ZALJUBIĆETE SE U OVAJ JEDNOSOBAN STAN: zavirite u najlepše uređen stan za dvoje u skandinavskom stilu (FOTO)

U ovom stanu je za pod izabran laminat, a ono što stan izdvaja jeste visina plafona od 3, 65 metara i prozori od 2, 5 metara. Stan odlikuje prirodna svetlost, otvoren prostor i funkcionalnosrt, a nema sumnje da bi bio savršen dom za dvoje!

Sve slike stana pogledajte u FOTO galeriji!

Izvor: Lepa & srećna