Mnogi veruju da osobe sa ozbiljnim srčanim problemima lako mogu da dožive srčani udar tokom zahtevnih fizičkih aktivnosti pa i seksualnog odnosa, ali nova istraživanja su pronašla dokaze za suprotno, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: ČUDOTVORAN NAPITAK SMANJUJE RIZIK OD KANCERA: šolja ovog pića dnevno protiv razvoja tumora

Zastoj srca se događa kada srce gubi sve funkcije i prestaje da kuca, a srčaniudar kada je priliv krvi do srca blokiran. Mnoga ispitivanja su vršena na temu da li je seks jedan od glavnih okidača za zastoj srca, ali najnovija ispitivanja pokazuju da se to događa samo u 1 odsto slučajeva, pa je verovatnoća mala.

Lekari ističu da srce zbog seksa uglavnom staje muškarcima srednjih godina, i to češće Afroamerikancima nego belcima, naročito ako već duže imaju srčane smetnje. Drugo istraživanje je čak dokazalo da muškarci koji imaju redovan seks, najbolje dva puta nedeljno, manje rizikuju srčani udar.

Izvor: Lepa & srećna

GLAVNI SIMPTOMI KOJI UKAZUJU NA RAK JAJNIKA: evo kako na vreme da prepoznate opaku bolest

Rak jajnika je opaka bolest koja odnosi živote žena širom sveta, ali stručnjaci ističu da ova bolest nije tihi ubica i da lako možete da je otkrijete na vreme, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKI GINEKOLOG IZNEO ŠOKANTNO OTKRIĆE: evo kako farbe za kosu izazivaju kancer

Rizik za kancer jajnika povećava se kako žena stari, a u većini slučajeva pogađa žene nakon menopauze. Ipak, ovo oboljenje može da se javi i kod mladih devojaka, a često je glavni krivac genetskapredispozicija. Ako primetite bilo kakve promene tokom odlaska u toalet, kao što su često mokrenje, zatvor ili dijareja obratite se lekaru.

Prvi simptomi koji ukazuju na rak jajnika su i konstantna nadutost ili otok stomaka, neprijatan osećaj u stomaku i naglo gubljenje težine. Takođe, javlja se obilno vaginalno krvarenje, bol u donjem delu leđa, brzo se osećate siti nakon jela i imate loš apetit. Znakovi koji ukazuju da morate što pre kod ginekologa su svrab i osip u oblasti vagine, neredovna menstruacija, promena boje i kože vulve, bolovi u karlici i bol tokom i posle seksualnog odnosa.

Izvor: Lepa & srećna

AKO SE OSEĆATE LENJI I DEPRESIVNI, OVO JE RAZLOG: Ovo su simptomi da vam nedostaje važan vitamin

Vitamin D je važan za zdravlje svakog čoveka, a mnoga istraživanja dokazuju da njegovo stalno nadoknađivanje može sprečiti opasne bolesti kao što su rak, dijabetes i osteoporozu, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO PRAKTIČNA ŽENA IZGLEDA 3 MESECA NAKON POROĐAJA: da li TV voditeljka Nataša Pavlović ima višak kilograma? (FOTO)

Vitamin D je potpuno besplatan jer ga telo stvara u dodiru sa sunčevom svetlosti, ali tokom zime skoro kod svakog čoveka je u deficitu. Istraživanja pokazuju da su glavni simptomi za nedostatak vitamina D konstantan umor, nervoza,osećaj nemotivisanosti, depresija, lenjost, bledilo, nemogućnost obavljanja običnih poslova, problemi sa koncentracijom i pojačan apetit.

Vitamin D možete uzimati kao dodatak ishrani tokom zime, ali i preko namirnica koje ga imaju u izobilju. Sardina, losos, tuna, jaja, mleko, riblje ulje, skuša i pečurke su bogate vitaminom D, a stručnjaci preporučuju da se potrudite da uhvatite svaki zrak sunca tokom zime i preporodite organizam šetnjom u prirodi. 

Izvor: Lepa & srećna

ČUDO OD HEMIJE ISPROBAJTE SAMI: kako da dobijete 100 puta jači vitamin D

Vitamin D je poznat kao zaštita od nekih vrsta kancera, hrana za mozek, mišiće i kosti, a nauka otkriva kako da ga u jednoj namirnici uvećate za 100 puta, piše Lepa & srećna.

Najjednostavnija stvar da obezbedite najbolju dnevnu dozu vitamina D jeste da ostavite pečurke da odstoje na suncu. Nauka dokazuje da pečurke, koje se inače gaje na tamnim mestima, reaguju na UV zrake i stvaraju antioksidans vitamin D kako bi se odbranile od solarnog zračenja.

Dejstvo sunca na stvaranje vitamina se naročito povećava ako jedete šitaki pečurke i bukovaču. Ne mora da bude izrazito topao dan, već pečurke svakog dana stavite od 10 do 15 časova na sims od prozora kako bi se nakupile sunčeve svetlosti. Unutrašnji deo pečurke koji je uglavnom braon boje okrenite ka suncu za najbolji rezultat, jer je on najosetljiviji na sunce.

Izvor: Lepa & srećna

DRAGANA KATIĆ OTKRILA NOVI TRETMAN ZA LEPOTU: nećete verovati kako se TV voditeljka ulepšava (FOTO)

Mnoge žene se pitaju kako Dragani Katić polazi za rukom da izgleda tako mladoliko i fit, a evo koja je njena tajna, piše Lepa & srećna.

Zašto ima savršeno telo Dragana je već pokazala na Instagramu kada je objavila slike sa teretane, ali kako joj uspeva da u 52. godini ima lice bez bora?

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA SE NAŠMINKATE KAO DRAGANA KATIĆ: TV voditeljka otkrila kakvu šminku treba da nose žene starije od 30 godina (FOTO)

Voditeljka je nedavno objasnila da je za njenu lepotu zaslužna joga tehnika za zatezanje lica, ali već od ranije je poznata da je Dragana išla na čuveni tretman za lepotu koji se zove mesolift.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGANA KATIĆ NOSI NAJLEPŠE ODELO ZA JESEN: evo zašto žene u Srbiji žele da kopiraju stil TV voditeljke (FOTO)

Ipak, ovoga puta je TV voditeljka otišla korak dalje i probala čuveni anti-age tretmanmatičnim ćelijama koji, po njenim rečima, poboljšava kvalitet kože i vraća je na stanje u kojem je bila pre 15 godina.

Dragana je sigurno spremna da trpi zbog lepote, ali nama izgleda da ovaj tretman boli! Šta vi mislite?

Izvor: Lepa & srećna