Anatomski crtež ženskih genitalija pokazao se kao nerešiva enigma za pola ispitanika koji nisu znali da pokažu koji deo je vagina, piše Lepa & Srećna.

Istraživanje je obavljeno u Velikoj Britaniji na 2000 odraslih sipitanika, a 50 odsto muškaraca nisu mogli da odgovore na pitanje - gde je vagina na ovom anatomskom crtežu? 

Više od polovine reklo je da se ne oseća prijatno da uopšte razgovara o ginekološkom zdravlju sa svojom partnerkom. Oko 17 odsto njih izjavilo je da o toj temi "ne zna ništa" i da ne oseća ni potrebu da zna bilo šta, jer je to "ženska tema".

PROČITAJTE JOŠ:

Osnovna anatomija ženskih genitalija: vodič kroz vaginu i vulvu

KAKO SE RADE KEGELOVE VEŽBE KOJE JAČAJU VAGINALNI I MOKRAĆNI OTVOR

Bakterijska vaginoza: ženska polna bolest sa ozbiljnim komplikacijama

RAK JAJNIKA ZBOG REDOVNE UPOTREBE TALKA ZA BEBE: sud dodelio 417 miliona dolara ženi oboleloj od karcinoma zbog pudera za bebe

Sud u Los Andjelesu presudio je 21. avgusta 2017. godine da kompanija Džonson i Džonson (Johnson & Johnson) mora da plati 417 miliona dolara ženi koja je tvrdila da je dobila rak jajnika usled redovnog korišćenja talka za bebe te kompanije.

Tužbu je podnela Eva Ečeverija, pošto, kako je navela u tužbi, Džonson i Džonson nije na proizvodima sa talkom adekvatno upozorio potrošače o mogućem riziku od raka.

Njen advokat Mark Robinson rekao je da se njegova klijentkinja nadala da će presuda uticati da ta kompanija stavi dodatna upozorenja na svoje proizvode.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI TALK IZAZIVA RAK: Više od 110 miliona dolara ženi oboleloj od karcinoma jajnika

"Gospodja Ečeverija umire od raka jajnika i rekla mi je da je jedino želela da pomogne drugim ženama širom zemlje koje imaju rak jajnika zbog korišćenja Džonson i Džonsona 20 i 30 godina", rekao je Robinson.

Portparolka te kompanije Kerol Gudrič izjavila je da će se Džonson i Džonson žaliti na sudsku presudu i da, iako kompanija saoseća sa obolelima od raka jajnika, nauka govori u prilog bezbednosti talka za bebe.

Jednoj ženi iz savezne države Virdžinija kojoj je 2012. godine dijagnostikovan rak jajnika, sud u Sent Luisu je u maju dodelio 110,5 miliona dolara odštete, dok su prošle godine tri sudjenja zbog iste stvari takodje završena odštetama od 72, 70,1 i 55 miliona dolara.

Gudrič je navela da se kompanija priprema za nova sudjenja u SAD i da će nastaviti da brani bezbednost svojih proizvoda.

Izvor: Kurir/Beta