Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO TREBA JESTI ŽELATIN: 3 bolesti kod kojih pomaže želatin iz životinjskih kostiju

Želatin možete dodati ne samo u kolače, već u sosove, supe i čorbe.

  Izvor: Foto: Profimedia

Želatin nastaje kuvanjem kostiju, hrskavice i životinjske kože kada se prečišćavanjem dobije bezbojni kolagen, piše Lepa & Srećna.  

Studije su pokazale da želatin olakšava bolove u zglobovima kod obolelih od osteoartritisa kao i da jača kosti i usporava osteoporozu. 

Zahvaljujući sastojku glicinu, želatin može da pomogne i kod nesanice jer pobošljava kvalitet sna. Ova supstanca takođe pomaže pri kontroli nivoa šećera u krvi kod obolelih od dijabetesa 2, ali treba izbegavati žele-bombone i slatkiše pune šećera i koristiti želatin pri kuvanju.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠTA SE DEŠAVA U TELU AKO NE JEDETE CRVENO MESO: doktori upozoravaju na opasno razaranje organizma

10 PORCIJA DNEVNO ZA DUG ŽIVOT: Evo šta treba da pojedete svakog dana da sprečite preranu smrt!

JELOVNIK PROTIV ĆELAVOSTI: ova hrana sprečava opadanje i podstiče brz rast kose

  Izvor:

HRANA KOJA VODI U SMRT: evo koliko često smete da jedete pomfrit bez rizika po život

Poznato je da pržena hrana uništava zdravlje, ali ovo otkriće o pomftitu šokiralo je i doktore

Grupa američkih naučnika istraživala je vezu imeđu redovnog konzumiranja krompira i zdravlja. Pokazalo se da su osobe koje jedu pomfrit dva ili više puta nedeljno pod većim rizikom od prerane smrti - i to dvaput većim! Kad je reč o krompiru pripremljenom na neki drugi način - kuvanjem ili pečenjem, takva veza za sada nije dokazana.

Izvor: Lepa & Srećna

SVE ŠTO SU VAM PRIČALI O BELOM HLEBU JE LAŽ: naučnici otkrili da je obična vekna hleba zdrava

Poznato je da svi koji se hrane zdravo uveliko izbegavaju beli hleb, ali naučnici eminentnog izraelskog instituta otkrili su šokantnu istinu, piše Lepa & Srećna.

Oni su grupi zdravih ispitanika menjali ishranu na nedelju dana i pokazalo se da se nijedan element zdravstvenog stanja ne menja - bilo da jedu crni ili beli hleb. Jedino obrazloženje za sada je da različiti ljudi različito reaguju na istu hranu, pa da tako za neke ljude vekna belog hleba može biti zdravija nego crni! 

Izvor: Lepa & Srećna

Sreća, nervoza i bes mogu doneti bolest: evo kako emocije utiču na zdravlje organa

Svi ponekad osetimo neku emociju, osetimo i promenu na sebi, tj. osećamo neku bol. Na primer, ako osećamo tugu ,obično nas steže u prsima i nemamo vazduha. Tako svaka emocija deluje na neki od organa koji će reagovati poremećajem. To su tuga, radost, zabrinutost, strah i ljutnja.

TUGA I NEDOSTATAK VAZDUHA

Ako vas muči stezanje u plućima, pritisak koji nas dovodi do nedostatka vazduha, učestali grip i prehlade, problem je možda u preteranoj tuzi koja dugo traje i skriva se. Tu mogu biti uključeni i problemi s kožom ili astma. Može se lečiti akupunkturom tačaka duž pluća i meridijane oko bubrega. Tuga može izazvati i depresiju, pa i plačljivost. Najbolje lečenje su biljne formule.

RADOST I SRCE

Naravno da zbunjujuće zvuči pomisao na to da radost i sreća mogu izazvati nekakav poremećaj u organizmu. Naime, to nije poremećaj vezan za sreću nego za neuravnoteženost čoveka. Velike probleme mogu izazvati preterana uzbuđenja ili iznenađenja, kao na primer neka iznenadna dobra vest. To je znači stres, a stres može biti i negativan i pozitivan. Normalno da je gubitak voljene osobe ili gubitak posla, veliki stres i da je nešto negativno. Ali, venčanje ili rođenje deteta ili unapređenje na poslu, da je to radost i nešto pozitivno,ali je isto stres. Simptomi su najčešće lupanje srca, nesanica ili nekakva teskoba. Ova vrsta poremećaja obično se leči biljnim tretmanima koji se sastoje od formula koje hrane srce.

ZABRINUTOST I SLEZINA

Nije dobro previše razmišljati o problemima i biti nečim opsednut duže vreme jer to može jako iscrpiti slezinu i dovesti do hroničnog umora. Kad je slezena oslabljena, ne može delotvorno da pretvori hranu u qi. Zato treba kontrolisati zabrinutost.

Kad oslabi slezina, čovek se oseća naduto, jer mu apetit slabi i osoba zaboravlja jesti. Za lečenje se koriste biljke koje čovku daju energiju da se nosi sa problemima u životu, a ne da nam ti problemi budu prepreka u životu.

STRAH I BUBREZI

Svi smo doživeli potrebu za nekontroliranim mokrenjem. Na to utiče ekstremni strah. Teskoba koja dugo traje može jako iscrpiti yin, yang i qi bubrega. Strah može uticati i na jetra što dovodi do depresije, nesigurnosti i nemira kod čovjeka. Leči se biljnim tonicima koji uvelike podižu energiju bubrega. Stres ako je hroničan od šoka može oslabiti ceo čovekov organizam. Strah može dovesti do lupanja srca,velike teskobe i konstante nesanice. Leči se psihoterapijom i biljnim tretmanima koji umiruju čovekov duh i živce i koji opuštaju.

LJUTNJA I JETRA

Ljutnja uzrokuje rast energije jetre pa uzrokuje crvenilo lica i krvave oči. Ljutnja može prouzrokovati i nadutost i nedostatak apetita. Duga ljutnja može izazvati stagnaciju jetre, a to može izazvati depresiju. Kad se leči taj čovekov bes,treba izbegavati kafu jer pogoršava stanje. Svi problemi s jetrom zbog besa, mogu se odraziti i na plućima i tako može dovesti do astme.

Izvor: Astro centar

Software:GIMP 2.6.4 Created: 2016:09:29 12:55:11
Izvor:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije