Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje

3 razloga zašto ne smete da sedite u mokrom kupaćem kostimu (SIMPTOMI I REŠENJA)

Autor Teodora Andric
Autor Teodora Andric

Dugo nošenje ili sedenje u vlažnom kupaćem kostimu može biti pogubno po zdravlje svake žene!

Izvor: Foto: Shutterstock

Sezone kupanja na moru i u bazenima počele su, a vlažna područja izvor su gljivica i bakterija, kako u okolini tako i na vašem telu. Mokri kupaći kostimi "skupljači" su štetnih organizama i uzrok brojnih infekcija.

PROČITAJTE JOŠ: UPOZORENJE: ovu kremu za sunčanje nikako ne smete da koristite

Nošenje mokrog kupaćeg kostima može prouzrokovati od gljivičnih infekcija do upale mokraćne be[ike. Alyssa Dweck, ginekolog na Mount Sinai School od Medicine tvrdi da se gljivice i bakterije razvijaju na vlažnim i tamnim područjima kao što su kupaći kostimi ili odeća za ve\banje. Žene s oslabljenim imunim sistemom koje imaju dijabetes ili uzimaju određene lekove i duže nose mokre kupaće kostime pre će dobiti infekciju.

3 su razloga zašto nikada ne bi trebala predugo ostati u mokrom kupaćem kostimu:

Unutrašnjost kupaćeg kostima je vlažna i topla i stvara idealno područje za stvaranje bakterija. Materijali kupaćih kostima upijaju razne hemikalije i bakterije koje se nalaze u bazenima ili moru. Nakon izlaska iz vode, vaš polni organ u dodiru je sa svim štetnim stvarima koje se zadržavaju u kupaćem kostimu. To narušava balans dobrih bakterija u vagini i može dovesti štetne bakterije i prouzrokovati razna oboljenja kao što su vaginitis i upale mokraćnih puteva.

Simptomi koji ukazuju na problem: Promene kod vagine kao što su neugodan miris, sivkasta boja, svrab, otekline i osetljivost ukazuju na bakterijski vaginitis. Simptomi upale mokraćnih puteva uključuju jaku i stalnu potrebu za mokrenjem, osećaj peckanja i žarenja pri mokrenju, bol u karlici i zamućenu mokraću.

Šta možete da preduzmete: Ukoliko imate simptome bakterijskog vaginitisa posetite lekara, a do tada obavezno unosite veće količine tečnosti, naročito sok od brusnice ili njene suplemente, ali i tablete za bolove.

Koja još oboljenja možemo da dobijemo zbog kupaćeg kostima - pročitajte OVDE!

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije