• Srpska snaja iz plemena Zulu ponovo osvojila mreže svojim kulinarskim umećem.
  • Naledi Repaja otkrila svoj recept za kiseli kupus, a komentari samo pljušte.
  • Pratioci je savetuju da izbegne jednu ključnu grešku koju mnogi prave.

Naledi Repaja, srpska snaja iz plemena Zulu, ponovo je oduševila pratioce snimkom pripreme kiselog kupusa.

Ona je počela svoju "karijeru" na društvenim mrežama upravo ovim receptom pre tri godine, kada je bila veoma nesigurna i pitala se da li će joj to uopšte uspeti. 

Sada je, samouvereno, zamenila nekadašnju kanticu većim buretom i na svom "specijalnom srpskom" objasnila: "Nema praznici bez kiseli kupus."

Nakon ajvara, rešila je da pokaže i kako ona sprema ovu omiljenu zimnicu, ali odmah je dobila upozorenje da pravi jednu veliku grešku koju mnoge domaćice izbegavaju. Njeni snimci uvek izazovu lavinu reakcija, pa tako ni ovaj nije prošao nezapaženo.

Naledi je prvo pokazala plastično bure koje je kupila i naglasila da ga je prethodno oprala. Zatim je počela da priprema kupus: nožem je napravila rupu na dnu glavice i napunila je solju. „Držite ga u vodi mesec dana i dobijete kiseli kupus“, objasnila je.

kupus 2.jpg
kupus Foto: Shutterstock

Obratila se pratiocima i na srpskom i na engleskom jeziku, ističući da je kiseli kupus jedan od najpopularnijih specijaliteta na Balkanu. Pratioci je hvale koliko je vredna, ali je i savetuju – mnogi poručuju da je bolje koristiti krupnu morsku so, a ne sitnu jodiranu. Postoji više načina pripreme, a upravo ovako se, kažu, kiseli kupus u Vojvodini.

Srpska snaja iz plemena Zulu u braku je sa Bojanom Repajom iz Požarevca od 2015. godine. On je odmah znao da želi da sa njom provede život, jer je „drugačija od svih žena koje poznaje“. Venčali su se u Crkvi Ružici na Kalemegdanu, kada se i krstio njihov sin Noa, koji danas ima sedam godina. Par ima i ćerku Neu, staru šest godina.

„Pošto smo zajedno radili na kruzeru, Bojan i ja smo se dosta družili. On nije voleo taj posao pa je dao otkaz. Želela sam da vidim gde je ta Srbija, gde svega ima i gde je sve najbolje. Zaljubila sam se u narod, prvo u Bojana, a onda u Srbiju“, ispričala je Naledi u emisiji „Vikend“ na K1.

Bojan joj je bio velika podrška, ali ju je namerno puštao da sama nauči srpski jezik i prilagodi se zemlji koju je zavolela. Zanimljivo je i to da Naledi potiče iz kulture u kojoj monogamija nije uobičajena, što je njen muž ranije objasnio u jednoj emisiji.

Omiljena srpska snaja u odličnim je odnosima sa svojom svekrvom, koja ju je uvela u kulinarske tajne naše tradicionalne kuhinje. Naledi i dalje sa pratiocima na društvenim mrežama deli autentične i tople porodične trenutke. Pročitajte i ko ne sme da jede kiseli kupus.

BONUS VIDEO:

01:41
Naledi Repaja Zulu Izvor: Tiktok/ladynaledys8