Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA LAKŠE DIŠETE I OČISTITE SINUSE: pripremite rastvor od morske soli

Ispiranje nosa (jala neti) je jedna od tehnika koje koriste joga majstori, a poboljšava disanje, čisti sinuse i blagotvorno deluje na zdravlje grla...

  Izvor: Foto: Profimedia

Održavanjem optimalne higijene nosa obezbeđujemo pravilno disanje i potreban nivo kvaliteta vazduha (vlažnost i čistoću) koji uvodimo u pluća.

Ispiranje nosa (jala neti) jedna je od svakodnevnih radnji iskusnih praktikanata joge, odlično je za čišćenje sinusa, kao i nosa generalno.

Ova tehnika je jednostavna za izvođenje a obezbeđuje potpunu prohodnost i efikasno funkcionisanje nazalnih prolaza, sprečava i sanira infekcije disajnih organa i blagotvorno deluje na zdravlje očiju, ušiju i grla. Za ispiranje se  koristi specijalno dizajnirana posuda neti lota koja liči na mali čajnik.

Povezane vesti

Rastvor za ispiranje pravi se od tople vode (telesna temperatura) i malo morske soli – tečnost ne treba da bude ni neslana niti preslana.

Dišite na usta, nagnite se iznad umivaonika i polako sipajte rastvor iz posude u jednu nozdrvu. Ako pravilno radite, voda će isticati na drugu nozdrvu.

Treba izduvati tu nozdrvu i ponoviti postupak s drugom. Na kraju obe nozdrve osušite blago izduvavajući vazduh kroz nos. Slana voda rastvara skorele naslage u nosu, ispira tkiva i olakšava disanje.

Povezane vesti

Preporučuje se da posle ispiranja nosa ne izlazite na zimu bar nekoliko sati, a tehniku ne smeju primenjivati osobe koje pate od krvarenja iz nosa.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije