Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitajte lekara: Da li moji simptomi znače da sam ušla u menopauzu?

Izostanak menstruacije u periodu od godinu dana znači da ste ušli u menopauzu, ali neophodno je otići da detaljan ginekološki pregled kako bi doktor utvrdio da li vam je potrebna hormonska terapija..

  Izvor: Foto: Profimedia

Pitanje Lisine čitateljke:

Godinu dana nemam menstruaciju. Koji su rizici ovog perioda, da li je potrebno da odem na neki pregled iako nemam nikakve problem ni promene? (Vera, 53)

- Ukoliko godinu dana nemate menstrualno krvarenje smatra se da ste ušli u menopauzu – period nakon poslednje menstruacije u životu, što je za vas i očekivano. Svakako treba da obavite kompletan ginekoloski pregled, a vaš ginekolog će na osnovu razgovora s vama i rezultata pregleda doneti odluku o upotrebi hormonske supstitucione terapije – nadoknade ženskih polnih hormona koje vaši jajnici vise ne luče, a potrebni su vašem telu da bi se prvenstveno zaštitili krvni sudovi, kosti i koža.

Na pitanje odgovara: prof. dr Nemanja Milinčić, spec. ginekologije i akušerstva

Ako imate neki zdravstveni problem, pitanje postavite na i-mejl: [email protected]. Odgovor ćemo potražiti od lekara specijaliste i objaviti ga u najkraćem roku. 

Zašto menopauza može biti najlepši period u ženinom životu, pročitajte ovde.

Kada treba obaviti laboratorijsku analizu krvi ako ste u menopauzi, pročitajte ovde.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije