Marlen Flavers pokazuje da sa treninzima možete da počnete u bilo kom trenutku, nevezano za godine. Starost nije prepreka, te je tako Marlen u 64. godini učestvovala na svom prvom takmičenju u bodibildingu.

Bodibilding
Foto: Printscreen/TikTok/65_strong Marlen Flavers na treningu

Podmazana, preplanula i obučena u bikini, vlasnica automehaničarske radnje iz Filadelfije našla se pod jakim svetlima na bini gde je pokazala svoje mišiće pored upola mlađih kandidata.

Mnogima je neobično što se u ovim godinama bavi takvim aktivnostima. Čak je i sama rekla da u u svojoj pedesetoj nikad ne bi pretpostavila da će do takvog sportskog uspeha ikada doći. U detinjstvu je imala prirodnu sklonost ka plivanju, a kasnije su je kroz život pratile nevolje. Razvela se dva puta, što je, kako kaže, dosta uticalo na njenu sliku o sebi:

"Sve je to uticalo na moje samopouzdanje i na kraju sam godinama imala poremećaj u ishrani. Bilo je sve gore, dok nisam završila u bolnici zbog problema sa kilogramima sa 58 godina".

Bodibilding
Foto: Printscreen/TikTok/65_strong Marlen Flavers

Rajan, njen mlađi sin, ohrabrio ju je da počne sa vežbanjem i da hranu vidi sasvim drugim očima. Vremenom je sve više razvijala mišiće, pa je krenula i u teretanu zajedno sa sinom. Izgradila je samopouzdanje, koje su i drugi ubrzo primetili. Na snimku koji su postavili na društvene mreže imali su oko 8 miliona pregleda. Inspirisala je mnoge ljude da počnu da treniraju i razvijaju mišiće:

"Primećujem da se u našoj lokalnoj teretani pojavljuju stariji ljudi, što je divno. Sada imam više samopouzdanja nego što sam ikada imala", rekla je Marlen jednom prilikom i dodala da nema mnogo razlike između nje i mlađih vežbača:

"Kada si stariji, treba ti ponekad više vremena da se odmoriš, ali za sve drugo godine su samo broj. Imam misiju da motivišem što veći broj ljudi. Kada se jednom pokrenete, uvek se osećate bolje. Ne postoji ništa drugo slično tom osećaju".

Bodibilding
Foto: Printscreen/TikTok/65_strong 

Sada ima 67 godina, osvojila je 5 trofeja u bodibildingu i ima više od milion pratilaca na Instagram profilu. Planira da nastavi sa radom i da postane sertifikovana bodibilderka.

Pogledajte i vežbe u stolici koje olakšavaju bolove u zglobovima.

BONUS VIDEO:

VEŽBE U STOLICI instagram/emiwong_

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.