Sve više poznatih ličnosti okreće se aktivnosti koja održava telo vitalnim, a um smirenim i pozitivnim. Među njima je i naš teniser, svetski as, Novak Đoković.

Novak meditira i vežba jogu kako bi održavao svoje raspoloženje i mentalno zdravlje, kao i vitku liniju i tonus mišića. Na ovaj način on se oseća bolje a time širi radost i ljubav i na svoje bližnje. U ovome mu se pridružila i pevačica Milica Todorović, koja je otkrila sve čari meditacije.

Milica je odlučila da stane na kraj negativnom raspoloženju i stresu koji je okupiraju od početka pandemije, te se okrenula meditaciji, kako bi povratila svoju vedrinu i simernost. Ona se sada posvećuje nekoliko puta nedeljno ovoj aktivnosti, kako prenose mediji, u kojoj često uživa baš na svojoj terasi.

- Milica je dosta čitala o meditaciji, a onda prvo išla na časove kako bi savladala tehniku. Sada mesecima unazad meditira i oseća se poptuno relaksirano. Nekada provede i više od sat vremena meditirajući. Meditacije su joj pomogle da se oseća zadovoljnije i srećnije, ali i smirenije. Kada je lepo vreme, ona meditira napolju, zapravo na terasi svog stana, pa je ni buka koja dopire iz kompleksa u kojem živi ne ometa. Kako su njene kolege i ona ostali bez posla zbog pandemije korona virusa, Milicu je to dosta poljuljalo. Naučila je da radi, da je stalno u pokretu. Bila je pod stresom. Brinula kako će sve funkcionisati, kako će to uticati na njeno zdravlje s obzirom na to da je imala koronu, a onda je prelomila i odlučila da se posveti meditaciji. Da pročisti svoj um i skrene sa negativnih misli, kako su joj savetovali neki od bliskih ljudi - kaže za “Blic” izvor blizak pevačici.

Pevačicu je posebno privuklo disanje u meditaciji, koje je ključno i za pevanje.

- Milica je čitala da je disanje veoma bitno u meditaciji, što joj se posebno dopalo, jer je to važno i za pevanje. Kontrolisati disanje. Kako je nedavno u Istanbulu imala operaciju nosa, ovaj način disanja joj je pomogao i da se brže oporavi sluzokoža. Osim meditacije, Milica je dosta vežbala proteklih meseci. Baš je povela računa o izgledu, smršala je dosta uz pomoć vežbi i režima ishrane i sada ima odličnu figuru - kaže izvor, a Milica je nedavno izjavila:

- Doterala sam liniju, krenula sam na jake treninge. Treniram i danju i noću. Zanimljivo je skroz, a noćni treninzi podrazumevaju sklekove.

Izvor: Lepa&Srećna