OTKRIVENO KAKO DA BEZ NAPORA IZGUBITE SALO NA STOMAKU: 7 jednostavnih pravila za topljenje masti i gubitak kilograma

Dok gubitak težine u drugim delovima tela može lako da nestane, salo na stomaku je teže izgubiti, ali dijetetičari otkrivaju kako to jednostavno može da se uradi.

Shutterstock

Gubitak sala na stomaku može biti dugotrajan i spor proces, ali dijetetičari su otkrili tajnu kako da to ubrzamo. Postoje tri tipa masti: trigliceridi, mast koja cirkuliše u vašoj krvi, potkožna mast, sloj direktno ispod površine kože i visceralna mast (takođe poznata kao trbušna mast ili masnoća na stomaku). Visceralna mast se nalazi ispod mišića u vašem stomaku i predstavlja rizik po zdravlje kada je ima previše.

Upravo ova visceralna mast doprinosi dodatnoj težini koju imate u srednjem delu tela, jer ima tendenciju da skladišti masnoću, ili abdominalnu mast, lako i odoleva dijetama pošto je u blizini skoro svih naših vitalnih organa. Ako želite da izgubite masnoću na stomaku, evo 7 stvari koje treba da isprobate.

1 Vežbajte duboko disanje

Hormoni stresa mogu dovesti do toga da telo skladišti više masti u srednjem delu, čak i ako se vaša telesna težina ne promeni. Jedan od najboljih načina da se brzo smanji stres je jednostavno vežbanje „disanja na stomak“— udahnite kroz nos u stomak, zadržite nekoliko sekundi, a zatim duboko izdišite kroz stisnute usne kao da zviždite. "

2 Jedite više proteina

Protein pomaže da se pokrene oslobađanje leptina, koji nam pomaže da se osećamo sito, duže i može da uspori potrošnju kalorija što dovodi do većeg povećanja masnog tkiva na stomaku. Laki načini da dodate više proteina u vašu ishranu uključuju smutije prepune proteina sa grčkim jogurtom ili proteinskim prahom ujutru, losos ili piletinu na žaru za ručak, sočivo ili crni pasulj za večeru i tvrdo kuvana jaja i pečene bademe za užinu .

3 Smanjite unos šećera

Vaše telo je izgrađeno da podnese ekvivalent od samo jedne do dve kašičice cirkulišućeg šećera u krvi u isto vreme, a sve više od toga ima potencijal da se pretvori u telesnu mast.

4 Idite u svakodnevnu šetnju

Kratka, žustra dnevna šetnja pomaže u podsticanju smanjenja nivoa kortizola. Studije pokazuju da čak i brza šetnja može pomoći da efikasnije regulišete nivo insulina, što dovodi do manjeg skladištenja masti u stomaku.

5 Smanjite unos ugljenih hidrata

Kada smanjite unos ugljenih hidrata, posebno rafinisanih ugljenih hidrata poput belog hleba, pirinča, peciva, testenina, kolačića, slatkiša i čipsa, i fokusirate se na ugljene hidrate bogate hranljivim materijama i vlaknima, kao što su povrće i voće sa niskim glikemijskim indeksom, počinjete da izgubite salo na stomaku, jer vaše telo sagoreva masti za gorivo.

6 Pratite šta jedete

Smanjenje masti na stomaku ne mora da bude ogromno, ali je potrebna doslednost, posebno kada je u pitanju izbor hrane. Kada pratite svoju hranu, možete videti kako ono što jedete utiče na sve, od vaše energije, raspoloženja, nivoa stresa, pa čak i sna – ne mora biti teško izvodljivo.

7 Pijte vodu sa limunom

Limun je poznati diuretik koji može da pomogne u smanjenju nadimanja stomaka, a povećanje hidracije može pomoći u održavanju apetita, što znači manji unos kalorija i manje masti na stomaku.

Izvor: Lepa&Srećna