Sastojci:
- 300 g svežeg sremuša
- litar domaće rakije komovice
Priprema:
Napunite teglu (zapremine 1,5 litar) listovima sremuša a zatim masu prelijte rakijom. Bocu držite 15 dana na suncu ili toplom mestu. U tegli bi trebalo da ostane dovoljno mesta za povremeno protresanje i mešanje štapićem, u trajanju od dve nedelje.
Nakon 15 dana boravka na sobnoj temperaturi proces je završen. Sadržaj procedite kroz gazu, i po mogućnosti čuvajte u frižideru u zatvorenoj flaši.
Preporučuje se uzimanje jedne kašičice (10 do 20 kapi) tinkture ujutru i uveče, pomešane sa pola čaše jogurta ili mleka, ali ono ne sme biti vruće.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka