Portal Lepa&Srećna je 25. 03. 2023. godine objavio tekst naslova "POPIJTE GA SAT VREMENA PRE SPAVANJA: Napitak koji čisti organizam od toksina, jedan sastojak je pravo blago za zdravlje" u kojem je navedeno kako napitak čiji su glavni sastojci peršun i limun detoksikuju telo i tope kilograme. Ta informacija nije bila tačna i ovom prilikom je ispravljamo.

Analiza Raskrinkavanja pokazala je kako “čudesni” recepti za naglo mršavljenje i detoksikaciju nemaju utemeljenje u nauci, jer mršavljenje funkcioniše tako što se kroz fizičku aktivnost potroši više kalorija nego što se unese kroz ishranu. Brzo mršavljenje jeste moguće uz određene ekstremne dijete, ali nije preporučljivo, jer nedovoljan unos nutrijenata i kalorija koje omogućava takvo brzo gubljenje telesne mase može uzrokovati i razne zdravstvene probleme.

Takođe, nauka pokazuje kako ljudskom telu nisu potrebni “čudtvorni” napici za navodnu detoksikaciju, jer je to funkcija jetre, koja zapravo obavlja čitav proces izbacivanja toksina iz tela.

Izvinjavamo se čitaocima ako smo ih našim tekstom doveli u zabludu.