Održavanje intimne higijene veoma je važno za zdravlje žene. Prirodnu zaštitu i odbranu intimne regije čini njena bakterijska mikroflora, kao i uravnotežen pH podržan prisustvom mlečne kiseline.

Gotovo da ne postoji žena koja nije imala problem sa iritacijom, crvenilom, peckanjem ili svrabom u predelu intimne regije.

Neprijatni simptomi mogu se javiti usled hormonskih varijacija i disbalansa, posle uzimanja antibiotika, usled stresa i pada imuniteta, nakon ciklusa, seksualnog odnosa i porođaja, ali i pri promeni higijenskih uslova.

Kod mlađih žena, dolaskom toplijeg vremena, naročito leti kada se koriste bazeni i nose kupaći kostimi, balans vaginalne mikroflore češće je narušen i javljaju se infekcije. Dame zrelijih godina se, usled hormonskih promena koje su najviše izražene u menopauzi, bore više sa problemom vaginalne suvoće.

Proizvodi Esense iz kolekcije Intim gelova na bazi mlečne kiseline i biljnih ekstrakata, uspešno pomažu smanjenju simptoma vaginoze, pospešuju epitelizaciju i umanjuju nelagodnost vaginalne disfunkcije. Intim gelovi imaju kiselost prilagođenu sluznici i koži intimnih delova tela, a posebno odabrana bioadhezivna podloga poboljšava bioraspoloživost aktivnih komponenti i produžava vreme zadržavanja gela i oslobađanja aktivnih supstanci na mestu aplikacije.

intim gel kantarion
Promo 

Hypervag Intim gel na bazi kantarionovog ulja sa dodatkom ulja nevena i noćurka pomaže održavanju i jačanju prirodne barijerne funkcije, ublažava upale i infekcije intimne regije, pomaže reepitelizaciju i ublažava suvoću vaginalne sluznice.

intim gel propolis
Promo 

Propovag Intim gel na bazi propolisa, hajdučke trave i nevena, preporučuje se preventivno kod osoba sklonih infekcijama intimne regije, čak i onih sklonim virusnim (HPV) infekcijama, kod osoba na antibiotskoj terapiji i kao pomoć kod infekcija praćenih pojačanim sekretom.

intim gel cajevac
Promo 

Tea Tree Balance Intim gel sadrži ulje čajevca koje pokazuje snažno protivupalno, antimikrobno i antigljivično, kao i reepitelizujuće dejstvo. Omogućava brzu pomoć kod svih neugodnosti koje su posledica upala i infekcija.

intim gel hijaluron
Promo 

Hyalovag Balance Intim gel, na bazi natrijum hijaluronata, intenzivno hidrira vaginalnu sluzokožu, poboljšava njen tonus i elastičnost, ublažava osećaj suvoće i pospešuje zarastanje mikrolezija. Zahvaljujući dejstvu glicirizinske kiseline brzo umiruje upalne procese na suvoj i iritiranoj sluznici i olakšava tegobe.

Izaberite svoj Intim gel - brinite o intimnom zdravlju. Samopouzdanje i lepota kreću sa negom.

Tekst: Promo