Još davno smo naučili da doručak ne smemo da preskačemo, a nutricionisti savetuju da je podjednako važno i vreme obroka koji pokreće naš metabolizam i priprema ga za dan koji je pred nama. Oni tvrde da je idelano vreme da doručkujemo dva sata nakon buđenja jer konzumiranje hrane u ovom vremenskom periodu pomaže da tokom dana nivo šećera u krvi bude stabilniji i apetit umereniji.

Svima nam se dogodilo da doživimo "napad "gladi, koji je upravo posledica nestabilnog nivoa šećera u krvi. Važno je i da doručak sadrži kvalitetne, hranjive namirnice.

Iako nas pekarski proizvodi mame mirsom i ukusom, često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što će nam oduzeti energiju i dodati koji kilogram. Takođe, treba izbegavati masne kalorične obroke, jer se teško vare.  Savršen doručak za vitku liniju i energiju, po savetu nutricionista, je voće ili sok od svežeg voća i povrća.

  Izvor: Lepa&Srećna