Deo je alternativne medicine i verovanje da masažom, odnosno trljanjemprstiju na ruci može da se zaustavi određena telesna bol.

Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan sa određenim organom u telu i da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih boljki, poput glavobolje i zatvora, može uticati putem određenog prsta.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SAČUVATI VID AKO DUGO RADITE PRED RAČUNAROM: 7 načina da odmorite oči i ublažite bol i peckanje

Svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medicini, povezan je sa nekim organom i sa određenim fizičkim bolom. Kako biste taj bol oterali, trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi bi se trebali ublažiti ili čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite promenu na bolje.

Saznajte koji prst morate da trljate s obzirom na to koji vas zdravstveni problem muči:

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca (pre)jako i kada se zadišete pa ostajete bez vazduha.

2. Kažiprst je povezan s bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezinom i želucem.

PROČITAJTE JOŠ: NAJBOLJI KUVAR NA SVETU UPOZORAVA: ovo jelo nikada nemojte naručivati u restoranu

3. Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina. 

4. Domali prst je povezan s debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena i ukočenost i bol u vratu, što može biti posledica slabe cirkulacije. 

5. Mali prst je povezan sa tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate teskobu i nervozu. 

Dodatni savet: U našim dlanovima nalazi se puno živaca pa ako želite pospešiti svoje zdravlje, jednostavno – pljesnite rukama.

Izvor: Zadovoljna