Najjeftinije je da sami odgajite pšeničnu travu, pa je onda iscedite u sokovniku.

Za gajenje pšenične trave potrebni su vam ekološko seme pšenice, treset i zemlja.

Postupak:

1. Namačite seme u vodi osam do dvanaest sati.

2. Ostavite seme u staklenoj tegli i tokom narednih 24 sata isperite ih tri puta.

3. Kad počnete da nazirete klice, posadite seme po površini zemlje (pripremite je u razmeri jedan deo treseta prema tri dela zemlje). 

4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte je teglom tokom prva tri dana da se bi prebrzo isušila. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutro, a uveče je poprskajte vodom.

5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka seme bude na indirektnom svetlu.

6. Idealna temperatura za rast pšenice tako da se ne stvore plesni je 21C do 26C. Ako se pojavi plesan, morate početi novu pšeničnu travu.

7. Pšeničnu travu možete rezati kada naraste oko dvadeset centimetara. Dva dana pre rezanja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.

8. Za novu turu, koristite novo seme i zemlju.

9. Sok od pšenične trave možete iscediti uz pomoć sokovnika ili je samleti u blenderu uz dodatak vode.

Izvor: Pšenična trava