Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijeta za smanjenje holesterola

Cilj dijete nije uvek da smanjite kilograme i izgledate lepše u svojoj novoj haljini! Mnogo je važnije da čitav organizam bude u zdravoj ravnoteži, a krvna slika bude bar dobra, ako ne i idealna.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Niste nezadovoljni svojom linijom, ali lekar vam ipak savetuje da promenite režim ishrane?  Nemojte da vas to zbuni, jer krvna slika može da govori mnogo više o vašem zdravlju nego odraz u ogledalu.

U medicinskim krugovima se sve češće govori o “dijeti za zdravo srce” poznatoj i pod nazivom “terapeutska promena načina ishrane”.

Ova dijeta koncipirana je u okviru Nacionalnog obrazovnog programa o holesterolu, a odobrila ju je Američka asocijacija za zaštitu zdravlja srca. Cilj dijete je da smanji rizik od kardiovaskularnih bolesti, a orijentisana je na smanjenje holesterola u krvi.

Dijeta se svodi na to da iz ishrane izbacite namirnice koje sadrže zasićene masti i koje doprinose stvaranju lošeg holesterola, pa time povećavaju rizik od srčanog udara i šloga. Primećeno je, takođe, da ova dijeta može dovesti i do mršavljenja, ali to zavisi i od broja kalorija a ne samo sadržaja jela na vašem meniju. Na sledećoj strani pročitajte više o pravilima ove dijete.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije