“Srećni i debeli!” - koliko puta ste čuli ovaj izraz? Uglavnom nam na pamet padaju bezbrižne debeljuce, apsolutni hedonisti koji uživaju u životu svim čulima i bez zadrške prihvataju sebe i vole svoje telo baš takvo kakvo je. Ali da li je baš tako? Da li je moguće biti gojazan i srećan pogotovu nakon tridesete godine života? Ima li sreće bez zdravlja i da li uopšte možemo govoriti o uživanju u životu ako nam ono najvrednije izmiče?

Pored fizičkog izgleda koji je naša vizit karta i prvi utisak koji ostavljamo pri upoznavanju, mnogo je bitnije unutrašnje zdravlje organa i sistema organa u našem telu koje u velikoj meri ispašta ukoliko imamo višak kilograma. Svi znamo da višak masnih naslaga utiče prvenstveno na zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, ali sem toga tu je i mnoštvo drugih komplikacija koje često prate gojazne osobe.

Možda niste znali da višak kilograma može uzrokovati i metabolički sindrom (kombinacija povišenog šećera, krvnog pritiska, nivoa triglicerida i holesterola) i da su te osobe u daleko većem riziku da dožive iznenadni srčani ili moždani udar, kao i u većem riziku od razvoja malignih oboljenja (kancer grlića materice, endometrijuma, jajnika, dojke, debelog creva, rektuma, jednjaka, jetre, žučne kese, pankreasa, buberga i prostate).

Takođe, česti su ginekološki problemi, poput neplodnosti i neredovnog ciklusa kod žena, dok je kod muškaraca gojaznost često praćena erektilnom disfunkcijom i drugim problemima vezanim za seksualno zdravlje. Tu su još I problemi sa disanjem, poput apneje, bolesti žučne kese, nealkoholna masna jetra (stanje uzrokovano prekomernim unosom fruktoze iz šećera, kada se masnoće nakupljaju u jetri izazivajući hroničnu inflamaciju), kao I osteoartritis i problemi sa kičmom, kolenima, kukovima i zglobovima usled prekomerne težine.

I kao da sve to nije dovoljno, gojazne osobe se statistički gledano sporije i teže oporavljaju i ukoliko se razbole sam proces oporavka im daleko duže traje. A to su samo fizičke komplikacije, o psihičkim i da ne govorimo. Da gojaznost i depresija idu ruku pod ruku potvrdila je jedna američka studija kojom je utvrđeno da je čak 43% odraslih osoba sa depresijom gojazno, a kod onih koji su uzimali antidepresive, ovaj broj je još i viši (čak 55%).

Zbog svega, da bismo stvarno mogli da uživamo u životu, potrebno je da mislimo na svoje zdravlje i da negujemo svoje telo. Neophodno je da trajno rešimo problem suvišnih kilograma ne samo da bismo izgledali bolje i atraktivnije, već i da bismo bili zdraviji, snažniji, otporniji na infekcije, imali više energije i živeli kvalitetniji i ispunjeniji život.

Poslušajte savete doc dr sc Branke Filipović, kako da prirodnim putem rešite problem prekomerne telesne mase: 

Biljne kapi Green fit
Promo 

Green Fit biljne kapi za mršavljenje predstavljaju kombinaciju tinktura i ekstrakata čiji aktivni sastojci pospešuju metabolizam, regulišu probavu i eliminaciju suvišne tečnosti, te na taj način olakšavaju razgradnju masnih naslaga. Kapi povoljno deluju na smanjenje i održavanje željene telesne težine.

DOZIRANJE I VREME TRAJANJA:

Green Fit biljne kapi uzimaju se dva puta dnevno, ujutru i uveče po 75 kapi i traju oko 10 dana. 3 bočice ovih kapi su dovoljne za mesec dana. Za najbolje rezultate vam preporučujemo da koristite Green fit biljne kapi 2 meseca u kontinuitetu (6 bočica), a na dalje po potrebi. 

CenaGreen Fit biljnih kapi iznosi 1.500 rsd i možete ih naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

Cenapaketa 2+1 gratis (2 bočice kupite, treću dobijete gratis) iznosi 3.000 rsd i možete ga naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

Tekst: Promo