Maja Volk (60) je doktor nauka, scenarista, fado muzičar i mnogo toga, ali je najviše znamo kao nekog ko se izlečio od raka hraneći se zdravom hranom.

Njeni saveti o zdravoj ishrani promenili su svest mnogih ljudi, ali ima i onih koji ne žele da se hrane na ovaj način pravdajući se visokom cenom ovakve ishrane.

Povodom toga, Maja je objavila video u kojem navodi kako je kupila namirnice za nedelju dana koje su je koštale 2000 dinara. Ona je proračunala da je hrana na mesečnom nivou iznosi oko 100 evra.

"Za neke je i to mnogo, ali kada pogledamo realno: parizeri, jeftine piletine i ostale industrijske prerađevine ne koštaju ništa manje. Ovako se bar hranite zdravo i nećete dobiti nikakvu bolest od hrane," navodi Maja.

Tom prilikom podelila je i recept za sok za čišćenje tela posle slava i praznika.

Sok od grejpfruta i đumbira

Potrebno je: 2 grejpfruta (beli i crveni), koren đumbira.

Priprema: Sve izmiksati ili iscediti i razblažiti sa malo vode. Dobićete pola litra soka. Ovaj sok pijte umesto doručka.

Maja garantuje da nećete osećati glad a da ćete dnevno mršati i do pola kilograma. Međutim, ona kaže da bez vežbanja nema rezultata.

Sve dijete i gladovanja neće vam pomoći ako se ne bavite sportom ili nekom vrstom fizičke aktivnosti.

Maja se posebno osvrnula današnje običaje vezane za slavljenje slave:

"Slava u starom Beogradu je podrazumevala kafu i kolače, a ovo danas je suludo. Svako veče idete na slavu i jedete, naravno da ćete se ugojiti. Na slavama se treba družiti a ne žderati", kategorična je Maja.

Izvor: Stil