Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVA DIJETA NIŠTA NE POMAŽE: naučnici potrošili milione, ali ovako se kilogrami ne mogu izgubiti!

Naučnici su istražili vezu između genetike i mršavljenja. Saznajte šta su otkrili!

  Izvor: Foto: Profimedia

Naučnici su pokušali da istraže delotvornost dijete za koju se verovalo da pomaže u brzom i zdravom procesu mršavljenja, ali ono što su otkrili sve je šokiralo, piše Lepa & srećna

PROČITAJTE JOŠ: SMRŠAO JE 75 KILOGRAMA, A POŠTOVAO JE SAMO 3 PRAVILA

Grupa naučnika sa američkog univerziteta Stenford pokušala je da pronađe vezu između genetike i mršavljenja. Istraživanje je trajalo godinu dana i u njega je uloženo 8 miliona dolara, a cilj je bio da se ispitanicima odrede najdelotvornije dijete na osnovu njihove DNK.

PROČITAJTE JOŠ: OVU HRANU JEDETE SVAKI DAN, A NE ZNATE DA STVARA KAMEN U BUBREGU

Istraživanje je vršeno na 609 gojaznih osoba, od čega je jednom broju ispitanika na osnovu DNK određena dijeta bez masti, a drugom ishrana sa smanjenom količinom ugljenih hidrata. Rezultati su pokazali da su ispitanici za isto vreme izgubili skoro isti broj kilograma, a zaključak je da se na osnovu genetike ne može odrediti lična najbolja dijeta. 

PROČITAJTE JOŠ: KAKO UMIRITI UPORAN NOĆNI KAŠALJ

  Izvor:

UZMITE SUVU KUHINJSKU KRPU I POČNITE DA TRLJATE TELO: čudotvorna terapija kineske medicine protiv bolesti i virusa

Najvažniji spis kineske medicine “Kanon Žutog cara”, još pre 2500 godina navodi da “Vrhunski praktičar (za razliku od mediokritetnog i inferiornog praktičara) radi tretman kada bolest još nije nastupila.” Kinezi i danas smatraju da ako praktikujemo “negovanje života“, nikakva medicina nam neće biti potrebna. Prevencija respiratornih infekcija se vrši kroz jačanje “odbrambene energije tela” (Wei qi-a).

PROČITAJTE JOŠ: DA LI ČESTO IDETE U WC TOKOM NOĆI: ovakvo mokrenje može biti simptom opasne bolesti

Najobičnijim trljanjem suvom krpom po površini kože možemo značajno ojačati Wei qi i otpornost tela prema spoljnim patogenima. Uzmemo ujutru kuhinjsku krpu za dva kraja i trljamo telo (je l’ sad imaju smisla one krpe gore ;D) – prvo gornje i donje ekstremitete (normalno na njih, sa prednje i zadnje strane, po pola minuta – minut, dok koža blago ne pocrveni), pa istim intenzitetom i trajanjem dijagonalno leđa, obe strane (kao kad se brišemo nakon tuširanja), zatim normalno na leđa (horizontalni pokreti, počevši od vrata, pa nadole, sve do sakruma) i na kraju prednji deo trupa: niz srednju uspravnu liniju tela (od grudne do pubične kosti), duž rebara (od sredine ka spolja, obe strane) i kružno oko pupka. Ceo proces traje 10-ak minuta i nakon njega ćete se osećati moćnije i manje zimogrožljivo.

PROČITAJTE JOŠ: VISOK PRITISAK SE DELI U 4 KATEGORIJE: šta je hipertenzivna kriza i kako se precizno meri krvni pritisak pre bilo kakve terapije

Kosa u zimskim mesecima uvek mora biti potpuno suva pre izlaska napolje, naročito je važno prosušiti fenom potiljačnu regiju, duž vratnih pršljenova, poželjno i dalje niz kičmu.

Izvor: Kineska medicina

ZARAZA I GRIP MOGU DA SE IZBEGNU BAR U KUĆI I NA POSLU: evo kojih 5 predmeta morate da dezinfikujete što češće

Sezona je prehlade i gripa, a oslabljeni organizam laka je meta brojnim bakterijama. Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi, pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo retko

1. Mobilni telefon

Mobilni telefoni su najveći prenosnici bakterija pa su se prema brojnim istraživanjima pokazali zagađenijima čak i od WC daske.

S obzirom na to koliko često posežemo za mobilnim, oni su plodno tlo za mikrobe koji izazivaju prehlade i grip. Stoga je potrebno redovno dezinfikovati mobilni koji koristite.

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nežno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibre na koju možete naneti sprej za čišćenje te prebrišite ekran.

Author: Wavebreak Media LTD Description: Beautiful young woman using mobile phone while holding mug at table Software:Adobe Photoshop Lightroom 6.3 (Windows) (PHP JPEG Metadata Toolkit v1.12) Created: 2016:03:11 19:02:26
Izvor:

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE DEŠAVA U TELU AKO TRLJATE KAŽIPRST SAMO 1 MINUT: probajte čudesnu japansku metodu protiv bolova

2. Tastatura

Za brzo i efikasno čišćenje potpuno ga isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tastera. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tastaturu prebrišite suvom krpicom od mikrofibera.

  Izvor:

Kliknite OVDE da pročitate koje još predmete treba da dezinfikujete i zašto!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije