Izbacili ste nezdravu hranu iz ishrane, jedete salate za ručak i večeru a nikako da oslabite! Evo zašto!
Kada izgleda kao da radimo sve kako treba - izbacili smo nezdravu hranu iz naše ishrane, jedemo salate za ručak i večeru, više vežbamo - ali nikako ne postižemo rezultate koje želimo, pitanje je šta to onda radimo pogrešno? Odgovor na ovo nam daje doktor Majkl Broudi, nutricionista i osnivač "The Food Effect" organizacije, koji nam otkriva 7 mitova koji nas udaljavaju sa puta ka uspostavljanju zdrave ishrane i zdravog tela, piše Lepa & Srećna.
1. Mit: Preskakanje obroka pomaže pri gubljenju kilaže
Preskakanjem obroka činimo sebi više štete nego koristi. Kada izgladnimo potrebno je mnogo više hrane da bismo se osećali siti i onda, najčešće, dolazi do prejedanja. Doktor Broudi preporučuje da tokom dana priuštimo sebi nekoliko zdravih obroka, koji će se sastojati iz kombinacije vlaknaste hrane, zdravih masti i proteina.
2. Mit: Treba izbegavati gluten
Osim ako nemamo slabu toleranciju na gluten ili bolest koja nam ne dozvoljava da konzumiramo namirnice koje ga sadrže - nema razloga da ga izbegavamo u ishrani. Izbacivanje određenih namirnica iz ishrane može dovesti do velikih zdravstvenih problema.
PROČITAJTE JOŠ: Samoposluga dijeta nudi jednostavno rešenje za debljinu: Amerikanac Broko (31) uspeo da smrša 90 kilograma šetnjom od 500 metara
3. Mit: Jedenjem samo zdrave hrane bićemo zdraviji i smanjićemo kilažu
Samo zato što je određena vrsta hrane smatra zdravom, ne znači da je možemo jesti u neograničenim količinama. Ako vam je cilj gubitak kilograma, važnije je smanjiti porcije nego ograničiti se isključivo na zdravu hranu.
U ŠTA NE TREBA DA VERUJETE KAD SU U PITANJU MASTI U ISHRANI? PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANICI!