Izračunavanjem vašeg bioritma otkrićete nešto novo o ukusima i hrani koju volite. Bioritam pokazuje naše ponašanje u svakodnevnom životu.

PROČITAJTE JOŠ: Vodena dijeta: kako da vodom smanjite unos kalorija i uspešno mršavite

On je promenjiva kategorija koja se zapravo menja svaka 2 sata (zavisno od okretanja Zemljine ose).

Način izračunavanja bioritma: 

Potrebno je navesti dan i mesec rođenja, na način da dobijete jednocifreni broj.

Primer:

dan i mesec rođenja: 25.06.

2+5+6 = 13 a to je 1+3 = 4

BIORITAM 1

Ovo je najzahtevniji broj, pa su osobe takve i kada je hrana u pitanju. Žele samo najbolje od života jer smatraju da im to pripada, pa su za stolom izbirljivi i veoma cene kvalitetu hrane. Vole ekskluzivna jela kojima ne mogu da odole. Hlorofil je veoma važan sastojak hrane koju bi trebalo unositi pripadnici broja 1. Dakle – za njih je bitno da unose veće količine zelenog povrća.

BIORITAM 2

Senzibilna dvojka obožava sve vrste slatkiša i kolača, kojima ublažava ljubavne probleme i životna iskušenja. Pošto je pravi kućni tip – voli ukusna jela domaće proizvodnje. U pogledu hrane nisu preterano izbirljivi ali zbog osetljivog želudca trebalo bi da izbegavaji žestoka pića i previše začinjenu hranu. Preporučuje im se hrana sa žutom ljuskom - paprika, krompir, bundeva, banana.

BIORITAM 3

Pripadnici broja tri veoma uživaju u hrani i često se muče sa viškom kilograma. Njihova ishrana treba da bude obogaćena ljubičastim voćem i povrćem. Vole špagete, lazanje i slična jela koja ih debljaju.

BIORITAM 4

Pripadnici broja četiri veoma su skromni kada je hrana u pitanju. Oni uglavnom uzimaju ono što je neophodno. Oni ne jedu previše. Za njih je idealna hrana bele boje. Oduševljava ih hrana napravljena od testa.

BIORITAM 5

Večna deca – petice uvek idu u korak s vremenom pa prvi prihvataju makrobiotiku, vegetarijanstvo i svaki drugi nutricionistički trend. Petice vole kuvanje, nova jela i nove recepte ali su dosta izbirljive. Pošto ne vole dugo da sede na miru, one jedu više puta dnevno. Privlače ih egzotična jela.

BIORITAM 6

Pripadnici ovog broja imaju odličan apetit. Nije im lako ugoditi jer su veliki gurmani, a pritom se i sami super snalaze u kuhinji. Najvažnije im je da je hrana lepo aranžirana, ali i uskusna i raznovrsna.

BIORITAM 7

Sedmice su ljubitelji vegetarijanske i makrobiotičke kuhinje. Trebalo bi da korise povrće i voće u velikim količinama izbegavajući kisele plodove. Idealan izbor za njih bilo bi raznovrsno povrće sa grilla ili neki neobični specijalitet na bazi biljaka.

BIORITAM 8

Žestoke osmice u svemu preteruju. Vole dobro začinjenu hranu i uz to popiti koju čašicu viška. Obožavaju meso, ali bilo bi dobro da više unose voća i povrća. Njima se zapravo preporučuje laganija ishrana.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da smršate pomoću misli: 15 psiholoških trikova za uspešnu dijetu i trajni gubitak kilograma

BIORITAM 9

Devetke imaju veoma dobar apetit. Vole sveže i kuvano povrće i voće. Nisu izbirljive kada je hrana u pitanju. Preporučuje im se voće i povrće indigo boje. Njima je važno da je hrana ukusna, srednje začinjena i da je ima u velikim količinama. Uz obrok vole i čašicu dobrog vina.

Izvor: Atma