Strah vas je da stanete na vagu i suočiti se sa istinom. Dosad ste bezuspešno mršavili i ne znate šta učiniti. Možda je došao trenutak da pokušate i sa astrološkom dijetom. Svaki znak zodijaka ima svoje posebne prehrambene karakteristike. Naučite više o sebi i uz pomoć jednostavnih preporuka mršavite na lagan i zdrav način.

OVAN

Ovnovi dijete započinju s entuzijazmom, ali vrlo brzo odustaju ako se kilogrami odmah ne počnu topiti. Najbolja dijeta za pripadnice ovog vatrenog znaka sastoji se od ribe, svežih salata i voćnih sokova, poput onog od jabuka ili grejpa. Na taj način kontrolisaće snažni metabolizam. Muškarci rođeni u znaku Ovna trebalo bi da jedu hranu bogatu šećerom i skrobom jer im daje potrebnu energiju.

BIK

Žene Bikovi gube težinu polako, ali u kontinuitetu. Imaju jako razvijenu strpljivost i sklone su prihvatiti prelazak na zdravu ishranu. Preporučuju se jabuke, grožđe, povrće kao i začini poput chilija i currya i obavezno žitarice. Trebaju izbegavati bilo kakav keks, slatkiše i preterano masne sosove. Poznato je da muški Bikovi vole puno jesti, ali i oni bi se trebali pridržavati istih preporuka kao i njihove ženske “koleginice”.

BLIZANCI

Žene rođene u znaku Blizanaca imaju naviku a jedu navrat-nanos i pritom po pravilu biraju nezdravu hranu. Trebalo bi da tokom dana što češće jedu, ali nikako ne obilne obroke. Isto tako bi trebalo da izbegavaju kafu i sva ostala pića koja sadrže kofein. Zeleni čaj je jako dobra zamena za kafu. I za ženske i za muške Blizance preporučljivo je sveže voće, kao što su narandže i grejp, ili breskve. Uživajte što više u sezonskom povrću. 

RAK

Žene rođene u znaku Raka izuzetno su talentovane za kuvanje i imaju potrebu uvek isprobavati recepte. Zato bi se trebalo da se  opredele za raznoliku niskokaloričnu ishranu. I ženama i muškarcima preporučljiva je riba, grožđe, sok od kupusa i brokoli. Trebaju izbegavati šećer, kolače, beli hleb i pivo. Rakovi se lako uznemire, što izuzetno loše deluje na varenje. Zato se moraju pridržavati dijete.

Više: Bezglutenska dijeta

Više: Hrono dijeta

LAV

Žene Lavovi vole slobodu, dobru hranu i fina pića. Na svu sreću, one takođe imaju jak metabolizam koji im omogućava da ostanu aktivne. Trebalo bi da jedu povrće bogato gvožđem, poput spanaća ili brokola, grožđe, kokos i grožđice. Muškarcima Lavovima ne preostaje ništa drugo nego da slede istu dijetu i pokušaju se više baviti sportom.

Na sledećoj strani: Devica, Vaga, Škorpion, Strelac, Jarac, Vodolija, Ribe.

PageBreak

DEVICA

Žene Device treba da zaštite svoj osetljiv sistem za varenje. Za njih je najprikladnija vegetarijanska dijeta. Popis preporučljive hrane uključuje kuvano povrće, spanać, salate, žitarice, paradajz, jabuke, banane i smeđ pirinač. I žene i muškarci ovog znaka treba da po svaku cenu izbegavaju fast food, preterane količine mesa, jako začinjenu hranu, masnoće kao i hranu kuvanu sa previše biljnih ulja.

VAGA

Vage treba da piju velike količine vode i izbegavaju alkohol kao i bilo kakva slatka pića. Preporučuje se hrana bogata proteinima. Treba da jedu puno ribe, plodove mora, jogurt, smeđu pirinač, kukuruz, paradajz, spanać, grožđe, jabuke, jagode i bademe. Muškarcima Vagama preporučuje se da izbegavaju keks i slatkiše, već konzumiraju hranu bogatu biljnim vlaknima.

ŠKORPIJA

Oni koji su rođeni pod ovim znakom mogu u sklopu svoje dijete da jedu smeđ pirinač, zelenu salatu, celer, klice, krastavce, trešnje, narandže i limune. Muške Škorpije su obično jako zaokupljeni svojim poslovima, pa zbog toga često preskaču obroke. Upravo zbog toga bi njihova dijeta trebalo da sadrži hranu koja se brzo i lako sprema. Škorpije takođe vole jako začinjena jela.

STRELAC

Za sve rođene unutar ovog vatrenog znaka najbolja hrana za mršavljenje su voće bogato vitaminom C, paradajz i luk. Budući da su skloni preterivanjima, treba da znaju kako da obuzdaju naručivanja gotove fast food hrane, kao i da svedu  na minimum šećer i slatkiše uopšte. Ma koliko vas drugi uveravali kako je čokolada nešto najbolje na ovom svetu, nemojte im verovati.

JARAC

Jarčevi najčešće nemaju velikih problema s viškom težine. Ako im se to dogodi, vrlo se brzo vraćaju u optimalnu formu. Njihova preporučljiva dijeta trebalo bi da uključuje supe od povrća, salate sa malo sirćeta i ulja kao i umerene količine nemasnog mesa, najbolje živine. Za dobro raspoloženje uvek ozbiljnim Jarčevima preporučljivo je ponekad da pojedu i nešto slatko.

VODOLIJA

Za žene rođene u znaku Vodolije važno je da održavaju dijetu s malo masnoća. Treba da se klone bilo kakvog masnog mesa i slatkiša. Njihova idealna dijeta uključuje voće, posebno jabuke i agrume, ali takođe i sušeno voće. Muškarci Vodolije trebalo bi da prestanu da smišljaju ekscentrične kombinacije jela i u svoj život vrate naviku konzumiranja jednostavne i dobro skuvane hrane.

RIBE

Ribe vole dobro da pojedu, ali nakon toga vrlo često imaju problema zbog svog osetljivog tela. Kako bi uspeli pri održavanju dijete, treba im podrška prijatelja. I žene i muškarci rođeni u ovom znaku treba da jedu hranu bogatu gvožđem, kao što su jaja, jetre, žitarica, graška, spanaća, ostriga, grožđa, suvih šljiva, marelica i breskvi. Ako žele zdravo mršaviti, Ribe bi trebalo da redukuju količinu soli u ishrani.

Više: Jogurt dijeta

Više: Dijeta uz pomoć snage Meseca

Izvor: Stetoskop