Banane su same po sebi jako kvalitetno voće. Iako su kalorične, banane sadrže fruktozu, saharozu i glukozu, ali i vlakna, a upravo ova kombinacija čini da osećaj sitosti dugo traje. Prvo što je primetila bilo je veliko olakšanje u stomaku i „tiho” varenje.

"Imala sam osećaj da uopšte nemam stomak, jer su creva tako mirno radila. Takođe sam primetila da sam mnogo opuštenija, nisam osećala nikakav stres što je bilo veoma opuštajuće. Bila sam pozitivnija i kreativnija," kaže Julija.

Prema njenim rečima, pored brojnih blagodeti, primetila je i da je mnogo koncentrisana i da ima oštriji fokus.

"Po prvi put u životu jedan dan mi je bio dovoljan da završim sve svoje obaveze. Nisam bila napeta i mogla sam da se fokusiram na bilo koji zadatak," govori Julija kojoj se u ovom eksperimentu pridružio i njen suprug Pol.

VIŠE: Dijeta: napitak od paradajza koji uklanja masne naslage

Pol i Julija inače su vegani, pa im ova dijeta nije teško pala. Imaju i svoju farmu na kojoj uzagajaju voće i povrće, što im olakšava pripremu obroka.

Pre promene režima ishrane, Julija je patila od povišenog šećera u krvi, digestivnih problema, kandide, depresije i hormonskog disbalansa, a dugi niz godina nije bila u mogućnosti da se ostvari kao majka.Nakon što je napravila ove radiklalne promene, kako kaže, zdravlje joj se dosta popravilo, a rodila je i dete.

VIŠE: Fitnes dijeta skida 4 kilograma nedeljno i čisti organizam

Medutim, ne bi se svi lekari i nutricionisti složili sa ovakvim načinom ishrane.

Iako presne namirnice (voće i povrće) imaju manje soli, a bogate su vlaknima, sa druge strane, neke namirnice ukoliko se konzumiraju presne mogu da budu i kontraproduktivne.

Karfiol, prokelj i brokoli narušavaju rad štitne žlezde, pa osobe koje imaju problema sa ovom žlezdom ne bi trebalo da konzumiraju ove namirnice. Takode, osobe koje jedu isključivo presnu hranu skloniji su nedostatku vitamina B12, gvožda, cinka i kalcijuma što dovodi do anemije i zato se ovakav način ishrane ne preporucuje starijim ljudima, trudnicama, porodiljama i deci.

VIŠE:7 saveta za tešku gojaznost: Kako sam bez dijete smršao 100 kilograma (VIDEO)

Ukoliko planirate da uvedete radikalne promene po pitanju režima ishrane, dobro se informišite kod lekara i nutricioniste i prekontrolišite svoje zdravlje.

Izvor: Blic