Prema feng šui stručnjacima, nisu sve biljke podjednako korisne u enterijeru. Iako su neke od njih veoma privlačne, može da se desi da vam ometaju protok energije i otežavaju planove.

Kada planirate da unesete neke biljke u dom, obratite pažnju na osnovne feng šui savete koji se odnose na veštačko i suvo cveće.

Suvo cveće.jpeg
Foto: Shutterstock Suvo cveće

Čak i ako je napravljeno od fine tkanine, veštačko cveće će prema feng šuiju nikako ne treba da držite u kući. Doneće vam ustajalu energiju i stagnaciju. Često je napravljeno od plastike i nema privlačan izgled, a veoma teško se održava. Trebalo bi da ga perete minimum jednom nedeljno, kako na njemu ne bi bilo prašine. Izbegavajte ovu vrstu sobnih ukrasa ako želite da postignete prijatnu atmosferu i učinite vaš prostor mnogo produktivnijim.

Veštačko cveće
Foto: Shutterstock Veštačko cveće

Osušeno cveće je podjednako loša opcija za ukras u enterijeru kao i veštačko. Biljke koje su nekada bile žive, ali više nisu, bolje ne unosite u dom. Umesto bujne energije, emituju sasvim suprotnu i time vam negativno utiču na sudbinu.

Biljke u kući treba da simbolizuju rast i napredak, a suvi cvetovi definitivno nemaju tu moć. Ovakvi buketi će vas asocirati na prolaznost, kao da čuvate i dalje nešto što je odavno prošlo, poput poklona od bivših partnera. Ne treba da zanemarite ni činjenicu da će živo cveće zahtevati da ga negujete i redovno zalivate, što će vas dodatno pokrenuti i učiniti da se osećate bolje.

Pogledajte i koju vrstu posteljine da odaberete.

BONUS VIDEO:

Feng šui trik koji privlači sreću i blagostanje u dom Tik Tok

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.