Iako se novac smatra najboljim sredstvom za "podmazivanje" točkića u životu (ne rešava sve probleme ali uz njega sve nekako ide lakše), sam po sebi materijalno bogatstvo nije definicija bogatog plodonosnog života. U svetu postoji mnogo finansijski jakih ljudi, ali mnogi od njih nažalost, uprkos svemu imaju zdravstvene probleme ili imaju malo ili nimalo ljubavi u svom životu.

Ovo nije feng šui definicija bogatstva, odnosno izobilja. U feng šui perspektivi, postoji 8 esencijalnih delova života koje jednu osobu čine imućnom. To je najčešće "osam aspiracija". Ako ste upoznati sa feng šui principima prepoznaćete da svaka od ovih težnji odgovara uglu osmostrane feng šui  karte, nazvane bagua. Kada želite bolje zdravlje, aktiviranje istočnog zdravstvenog sektora ili istočne strane vašeg doma će vam pomoći.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA PRIVUČETE BOGATSTVO I PORODIČNU SREĆU: feng šui savetuje gde da držite statuu crne mačke

Procenite svaki ugao vašeg doma da biste utvrdili da li postoji nešto što vam nedostaje u vašem životu ili da postoji oblast u kojoj se osećate neuravnoteženo. Ako vam u životu nedostaju putovanja, onda aktiviranje severozapadnog ugla pomaže da u životu imate više avantura i  menjate odredišta. Zašto su putovanje težnja? Zato što sposobnost da odemo u drugu zemlju i doživimo drugačiju kulturu ili klimu “podiže”  raspoloženje svakog čoveka, a daljina može dati perspektivu u životu.

Ispod ovog teksta je lista svih aspiracija i sugestija kako aktivirati i poboljšati svaku od njih. Zapamtite da ako oblast ima toalet ili kuhinju, nemojte je aktivirati, već umesto toga poboljšajte taj ugao stana ili sobe ili na primer vaše bašte. Drugo, uverite se da ne postoje blokade u oblastima koje želite poboljšati u svom životu, tako da se chi (či) može lako teći i odvijati se sektoru.

Na sledećoj stranici pogledajte koje oblasti života možete da unapredite!