Većina ljudi zna da svakom kineskom godinom "vlada" jedna od 12 životinja, pa 2021. godinu nazivamo godinom Bivola. Međutim, ono što mnogi ne znaju, to je da u kineskom horoskopu postoji pet elemenata i da se oni kombinuju sa simbolom koji vlada. U skladu s njima se određuje i srećna boja koja donosi novac.

Ovi elementi su Metal, Voda, Drvo, Vatra i Zemlja a oni su praćeni odgovarajućim bojama. To su bela/srebrna, crna, zelena, crvena i braon. Ovu godinu, kineski kalendar označava kao godinu Metalnog Bivola, pa su zato vladajuće boje bela odnosno srebrna.

Srebro se najčešće vezuje za element Metala a njegova sivobela boja ima, kažu feng šui stručnjaci, blagotvoran efekat na naše raspoloženje. Boja srebra umiruje, daje nam energiju ako nam ona nedostaje i otklanja osećanje usamljenosti. Zato se preporučuje da nosite neki komad odeće u ovoj boji.

Da biste privukli novac u 2021. godini, najbolje je da jedan zid u domu ofarbate u boju srebra. Kao alternativna nijansa, preporučuje se svetla tirkiz boja - ona, takođe, odgovara elementu Metala. Takođe, od ukrasnih detalja, izaberite one u boji srebra. Najbolje je da ovi elementi za privlačenje novca budu smešteni na "mestu bogatstva" u vašem domu, a to je najdalji jugoistočni ugao u vašoj kući, u stanu ali i dvorištu ili poslovnom prostoru.

Ako kupujete nakit ove godine, odlučite se za belu boju - srebro ili belo zlato, a od kamenja se preporučuju tirkiz ili safiri.

Ukrasi dekoracija
Shutterstock  

Izvor: Lepa&Srećna