Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OD PLASTIČNE KANTE NAPRAVILA LUKS TABURE: Divan ukras u sobi i mesto za sitnice za vrlo malo para (VIDEO)

Obična plastična kanta može da postane vrlo zanimljiv detalj u sobi zahvaljujući kreativnoj ideji po principu "uradi sam".

  Izvor: Youtube / Destined Creativity

Uz kantu je potrebno malo sunđera, dekorativna tkanina i ukrasni dugmići, kao i jednostavan alat koji vam može poslužiti i za mnoge druge slične projekte. Naime, treba da imate mali "pištolj" za topli lepak kao i stolarsku heftalicu.

Za oblaganje kante upotrebljen je sunđer debljine 1 cm koji treba prilepiti po celoj spoljašnjoj površini. Mesta koja će imitirati "dugmad" za tapaciranje, obeležite tako što ćete flomasterom nacrtati krstiće. Usecite sunđer na tim mestima vrhom makaza. Obložite celu površinu sunđera tankim sintetičkim filcem za punjenje pa na njemu ponovite postupak sa prosecanjem rupica. 

Možda će vas zanimati

Sada zalepite i ukrasnu tkaninu koju ste odabrali za oblaganje ovog taburea. Na označenim mestima zaheftajte nitne stolarskom heftalicom, što će dodatno zategnuti materijale. U tako nastalim udubljenjima zalepite toplim lekom ukrasnu dugmad ili štras.

Sa unutrašnje strane ostaju veoma oštri vrhovi od heftanja pa ih pažljivo savijte na unutra koristeći neki jači alat - u ovom slučaju, poslužile su masivne, zatvorene makaze.

Sada obložite debljim hamer papirom celu unutrašnjost. Papir zalepite pažljivo, tako da prekrijete ivicu tkanine i maskirate taj spoj.

Ako kanta ima poklopac, iskoristite ga. U video snimku je prikazano kako da ga napravite od nekoliko debljih slojeva kartona. Kao i kantu, treba ga obložiti na isti način: sunđerom, sintetičkim filcom i zatim tkaninom. Pogledajte i video klip, projekat je zabavan i vrlo kreativan.

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije